Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Подутият корем се облекчава с тези 5 съвета!

Ако страдате от подут корем, доверете се на тези 5 изпитани съета!

Рядко се среща жена, която да не се оплаква от това, че коремът й редовно се подува. При мъжете също се случва, но може би по-рядко, пък и те не му обръщат чак такова значение.
Представителките на нежния пол за сметка това страдат, когато талията им стане двойна. Страда не само външният им вид, но и психическото, и физическото им спокойствие. Страда и самочувствието им. Особено в дните преди и по време на месечния цикъл положението става нетърпимо.
Именно поради това извеждаме списък с 5 съвета, които могат в подобна ситуация. Когато коремът е подут и нищо друго не помага. Ето как най-лесно можете да се справите с проблема:
– по време на хранене, дъвчете бавно. Добре е храната да достига до стомаха на малки порции, за да може преработката й да е по-лесна. Освен това, бавното хранене гарантира, че няма излишен въздух да попадне в корема заедно с храната, като по този начин да влоши още повече подуването;
между храненията и в рамките на деня добре е да се изпиват поне по 2 литра вода. Останалите течности, които се приемат, не влизат в това количество. Необходима е вода, защото тя подпомага работата на бъбреците и по този начин улеснява изхвърлянето на токсините от организма. Ако страдате от подут корем, добре е да изключите газираните напитки от менюто си, защото те допълнително влошават положените;
добре е храните, които са източник на фибри, да са част от трапезата ви в умерени количества. Съставът им подпомага образуването на газове. Марулята, например, е още един продукт, от които добре е да се лишите;
ако приготвяте зеленчуци, това трябва да става на бавен огън и след продължително киснене във вода;
– при подуване на стомаха солта трябва да е в ограничени количества, тъй като допълнително води до задържане на течности.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *