Сухата кожа трудно понася лятото, грижете се за нея разумно

През горещите дни кожата страда не само от липса на влага, но и от бързото й замърсяване

 

Високите температури активират дейността на мастните жлези и отделеният себум е в пъти повече. Порите се разширяват, пълнят се с прах и се появяват комедони. Където и да сте на почивка, преди отпуската трябва да почистите мъртвите клетки и черните точки, да хидратирате и тонизирате кожата. Трите ритуала ви гарантират здравословен и красив загар.

Ако сте със суха и чувствителна кожа, бъдете внимателни с почистващото средство. След като се измиете със сапун, на кожата са й необходими поне 5 часа, за да възстанови естествения си хидробаланс и защитните сили. Вместо сапун използвайте гел или пяна. В топлия сезон е забранено дълбокото лющене. Така лишаваме епидермиса от подкожна мазнина и по този начин кожата става по-уязвима към слънчевите лъчи. Рискът да се обезводни е по-голям. Най-добре е да почистите лицето с маска от овесено брашно и мляко в съотношение 1:1. Масажирайте в посока отдолу нагоре и след 3-4 минути измийте с хладка вода. Или поставете крем-маската на почистеното лице и с по-груба ръкавица минете кожата.

Приятен за тялото е скрабът с утайка от кафе. След процедурата кожата е гладка и ухае приятно. Може да си направите почистване и с разтопен на водна баня мед и морска сол.

Най-ефективни хидратиращи и тонизиращи са плодово-зеленчуковите маски. За мазна кожа може да си направите процедура по избор от моркови, червено зеле, магданоз, малини, кайсии, праскови… Към сместа прибавете разбит белтък. Освен тонизираща, маската има и избелващ ефект. Сухата кожа обича банан, праскова,грозде, диня, сливи… Прибавете един разбит жълтък и 1 ч.л. мед и лицето ви ще засияе, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *