Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сухата кожа трудно понася лятото, грижете се за нея разумно

През горещите дни кожата страда не само от липса на влага, но и от бързото й замърсяване

 

Високите температури активират дейността на мастните жлези и отделеният себум е в пъти повече. Порите се разширяват, пълнят се с прах и се появяват комедони. Където и да сте на почивка, преди отпуската трябва да почистите мъртвите клетки и черните точки, да хидратирате и тонизирате кожата. Трите ритуала ви гарантират здравословен и красив загар.

Ако сте със суха и чувствителна кожа, бъдете внимателни с почистващото средство. След като се измиете със сапун, на кожата са й необходими поне 5 часа, за да възстанови естествения си хидробаланс и защитните сили. Вместо сапун използвайте гел или пяна. В топлия сезон е забранено дълбокото лющене. Така лишаваме епидермиса от подкожна мазнина и по този начин кожата става по-уязвима към слънчевите лъчи. Рискът да се обезводни е по-голям. Най-добре е да почистите лицето с маска от овесено брашно и мляко в съотношение 1:1. Масажирайте в посока отдолу нагоре и след 3-4 минути измийте с хладка вода. Или поставете крем-маската на почистеното лице и с по-груба ръкавица минете кожата.

Приятен за тялото е скрабът с утайка от кафе. След процедурата кожата е гладка и ухае приятно. Може да си направите почистване и с разтопен на водна баня мед и морска сол.

Най-ефективни хидратиращи и тонизиращи са плодово-зеленчуковите маски. За мазна кожа може да си направите процедура по избор от моркови, червено зеле, магданоз, малини, кайсии, праскови… Към сместа прибавете разбит белтък. Освен тонизираща, маската има и избелващ ефект. Сухата кожа обича банан, праскова,грозде, диня, сливи… Прибавете един разбит жълтък и 1 ч.л. мед и лицето ви ще засияе, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *