Запекът води до рак на дебелото черво

При 70 на сто от туморните образувания причината е проблем с изхождането

Статистиката сочи, че всеки трети българин по една или друга причина е имал или има проблеми с изхождането. Продъл­жителният запек често води до образуването на хемороиди, дивертикули, а и на още няколко други забо­лявания. Днес обаче запекът упорито се свързва с възник­ването на рак на дебелото черво. Или ако трябва да бъ­дем още по-точни – при 70 на сто туморните образувания в тази част на червата при­чина е запекът. Нека си пред­ставим, че една седмица не изхвърляме кофата с домаш­ния боклук. И не отваряме прозореца, за да проветрим. Какво става? Отпадъците в кофата продължават да гният, а миризмата става непоносима. Вече знаете, че не може да останете в такова помещение, защото въздухът ще бъде отровен и опасен. Същото се получава и при хора, които страдат от запек. Докато кофата с боклук може да бъде изхвър­лена всеки момент и про­зорците отворени, запекът се контролира трудно. И ако той Вече се е превър­нал в хроничен, става още по-трудно. Ненужните про­дукти започват да гният в дебелото черво и да отде­лят опасни и отровни веще­ства. Клетките се оказват притиснати от тези веще­ства и воюват с тях докато предпазната им мембрана е здрава. А когато тази броня се разруши, отровните ве­щества проникват в ядрото на клетката и я превръщат в урод. Тези променени клетки започват да растат много бързо и образуват тумори. И когато тези тумори станат толкова много, че органи­змът не може да се справи с тях, се развива злокачест­веният рак… Затова не се оставяйте на запека да ви го причини!

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

 

Пречки при храносмилането?

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *