Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Горещините засилват агресията и насилието!

Горещото време не само ни измъчва, но и проверява характера ни за устойчивост, смятат учени от Медицинската школа „файнберг“ при Северозападния универ­ситет в САЩ.

„Горещо­то време, особено ако е и влажно, увеличава агресията и насилието. В такива дни се наблю­дава и понижено настро­ение като цяло“ цитира фокс Нюз думите на доцента от Катедрата по клинична психиатрия Нанси Молитор. Това се случва заради факта, че в горещите дни и нощи хората трудно се на­спиват, организмът е обезводнен, често много хора прекарват такива дни у дома, за да не изли­зат под палещото слън­це. Невъзможността да контролираме ситуаци­ята също става причина за лошо настроение.

Доц. Молитор пре­поръчва да не взема­ме сериозни решения в такива дни, защото в раздразнено състояние се правят много греш­ки, за които след това съжаляваме. В същото време повечето хора се чувстват потиснати в горещото време, а при 1-2 на сто се наблюда­ват и психически раз­стройства. Освен усе­щането за дискомфорт и депресия, те изпитват чувство на тревога, ко­ето може да доведе до самоубийство.

Психологът предлага няколко начина да запа­зим доброто настроение и доброто си здраве.

Първо, тя препоръчва да приемаме повече теч­ности, за да избегнем обезводняването.

Второ, тези, кои­то спортуват, нека го правят рано сутрин или късно вечер.

Най-важното е да се вслушваме в своя орга­низъм. „Човек може по- спокойно да преживее го­рещините, ако се вслушва в своето тяло“ – подчер­тава специалистът.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *