ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

От какво се причинява острото гнойно възпаление на клепачите?

От няколко години пери­одично ми се появяват гнойни ечемици по кле­пачите. Моля да разкажете повече за тези образувания: какви са причините, как пра­вилно да се лекувам, пома­гат ли народни средства?

Ганка Иванова – Хасково

 

На пръв поглед изглеж­да безобидно, но това е заблуда. При отслаб­нал имунитет болестта може да рецидивира. А при неправилно лечение може да се стигне до флегмон – остро гнойно възпаление на клепачите.

За да предотвратите възможните усложнения, търсете офталмолог още при първите признаци на заболяването. Лечението се състои в намазване на засегнатия участък с антисептичен разтвор и използване на нужните очни капки. В някои случаи се налагат физиотера­певтични процедури. При рецидивиращ ечемик се прилага т.нар. автохематотерапия – преливане от собствената кръв на пациента. Назначават се и витамини, провежда се лечебен курс с антибиоти­ци. Много внимавайте ако сте решили да затопляте ечемика, след като се е спукал и гнойта е изтекла. В противен случай тази процедура може да засили възпалението. Народните лечители препоръчват за тази цел горещо ва­рено яйце, обвито в мека тъкан.

 

ЗАПОМНЕТЕ!

И в никакъв случай не изстисквайте гнойта от съзрелия ечемик, защото инфекцията може да се разпростра­ни по кръвоносните съдове и да доведе до менингит гнойно възпаление на мозъчната обвивка, или до сепсис – заразяване на кръвта.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *