Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Да си доволен от себе си… 5 пътя към целта

Всеки иска да има пари, да е привлекателен и с добро обществено положение. Но истината е, че и малките неща могат да носят голямо удовлетворение.

Да си свършим добре работа­та. Ясно е, че любимият ви пуловер трябва да се изпере на ръка, а и шкафо­вете в кухнята имат нужда от подреждане. На­правете го, но с удоволствие! По­някога ежеднев­ните задължения могат дори да ни доставят радост – при условие, че си свършим работа­та добре. Тогава сме доволни от себе си.

Да се откъснем от емо­ционалната зависимост от мнението на родите­лите ни. Особено момичета­та страдат от т.нар. синдром на добрата дъщеря. При поч­ти всяка своя постъпка те се питат дали биха угодили на родителите си. Тази нагла­са не изчезва автоматично с навършването на 18 години. Момичетата са по-чувствителни още като малки, усещат кога родителите са тъжни и се вслушват в критиките им. Това по-късно им пречи да се чувстват доволни от себе си. Но трябва да успеят да тръгнат по свой път, вместо да се съ­образяват винаги с мнението на родителите си.

Да обичаме. От раждането си се стремим към връзка, към докосване, към обич. Щас­тието е в любовта. Но е така само когато партньорът ни поддържа и е емоционално стабилен. При връзка с егоистичен невротик можем да сме по-нещастни от самотните хора. Всъщност да си сам не значи да си самотен. Човек има приятели, близки и роднини, които са също толкова важни за щастието му.

Да даваме. Стремим се към пари, поло­жение, лукс. Късно забелязваме, че те не ни носят щастие. Егоистите са по-нещастни от хората, които се раздават. Даването е по- приятно от получаването. Това е умен трик на природата, за да подкрепяме слабите и да подготвим малките за старт в живота. Роди­телите познават радостта от всеки напредък на детето си, и то след много усилия от тяхна страна. Например, когато хлапето успее да обиколи стаята с нестабилна походка или да си завърже само обувките. Щастието е социално явление – всеки има шанса да помага на другите, да ги учи на нещо, да ги подкрепя. И така да прави добро не само на тях, но и на себе си.

Да вярваме. Например в новото лекарство, което ни е предписано, че ще ни помогне. В победата на любимия отбор. В чувствата на любимия. Има толкова много неща, за които да се надяваме. Вярата ни прави щастливи. Религията също носи радост и упование. Въобще успокояващо е да вярваш, че има нещо, което е по-висше от теб и може да ти помогне.

 

 

Имаш комплекси – Hяколко начина да ги преодолееш

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *