Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стриите изчезват с този домашен крем

Пригответе си домашен крем срещу стрии, с който стриите ще изчезнат, ако ползвате постоянно всеки ден поне 3 месеца

Предлагаме ви рецептата за приготвянето на домашен крем срещу стрии с доказан ефект.

Необходимите продукти за направата на въпросния лек са 1 ч.ч. масло от шеа или какаово масло, 2 с.л. масло по избор от масло от кайсиеви ядки, масло от пшеничен зародиш, кокосово масло, 5 с.л. чист пчелен восък, които предварително е настърган, както и няколко ампули витамин С.

На водна баня, като температурата на водата не бива да надвишава 42 градуса, се разтапя основната съставка – какаово масло или масло от шеа. Внимателно се добавят и останалите масла, както и витамин Е и восъка. През цялото време съставките леко се разбъркват, като след разтапянето на восъка и след смесването на продуктите, сместа се дърпа от огъня и се налива в подходящ съд. Това може да е както кутия от изхабен крем, така и стъклен буркан, като важното е да има похлупак.

Сместа се оставя да престои около ден, докато добие подходяща консистенция и цвят, наподобяващ восък.

По желание преди наливането в съда за съхранение към крема може да се добави етерично масло по избор. Най-често става дума за масло от роза или от лавандула.

След приготвянето на крема той се използва ежедневно след вземането на душ.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Стриите изчезват с този домашен крем

  1. Масло от Ему каза:

    Масло от Ему с Шипково масло за превенция срещу стрии и заличаване на съществуващите такива.

    Маслото от ему и Шипковото масло са натурални продукти в грижата за кожата. Те имат сходни и взаимодопълващи се качества. Самостоятелно се използват за справяне с щети, причинени от стареене, акне и за превенция, и намаляване на съществуващи стрии. Комбинацията на двата продукта в един, засилват още повече техните свойства.

    Шипката съдържа натурален Третиноин, производен на Ретинола (Витамин А) и Витамин Е. Тези съставки я правят изключително подходящо средство за изглаждане на кожата и премахване на фините линии, свързани с процеса на стареене.

    Съставът на маслото от ему дава обяснение за изключителните му свойства. То се състои главно (70%) от мастни киселини, които влизат в групата на ненаситените, т.е. високо активните мастни киселини. Маслото от ему съдържа Линолеична (линолова) киселина (Омега 6) и Алфа-линолеична киселина (Омега 3), които са високо полезни. Омега 6 спомага за попълване на клетките на кожата, а Омега 3 има противовъзпалително действие. Основната мастна киселина (40% и повече) е Олеичната киселина (Омега 9), която спомага за намаляване на възпалението и болката. Мастните киселини са от съществено значение, тъй като те спомагат за поддържане на растежа на клетките.

    Маслото от ему стимулира кожата да се саморегенерира и затова има способността да намали видимите стрии и да предотвратява появата на нови.

    Доказано е отсъствието на странични ефекти.

    Маслото от ему не съдържа алергени, няма мирис и е много икономично при използване.

  2. Sp1rO каза:

    Малко съм резервиран към това, до колкото знам, стриите не могат да се премахнат, само може да се докара цвета на кожата и да не са много забележими, това ли е ефекта?
    И колко време се използва?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *