Какво влияние оказват цигарите върху човешкото тяло

Известно е на всички, че тютюнопушенето е вредно и води до пристрастяване. Но много малко хора знаят за рисковете от пристрастяването към цигарите. Хората, които пушат нанасят на органите си необратими щети и намаляват живота си с около 25 години.

Влияние на тютюнопушенето върху тялото

Сърцето
Пушенето е най-големият рисков фактор за всички сърдечно-съдови заболявания. Тютюнопушенето ускорява процеса на отлагането на мазнини във вътрешните стени на артериите (атеросклероза). Това повишава кръвното налягане и сърдечната честота. И не само това, пушенето увеличава тенденцията за съсирването на кръвта. Това намалява възможността на едно лице да се упражнява например.

Бели дробове
При пушачите се унищожават малките косъмчета, които се намират в  горните части на дихателните пътища. При нормални хора тези косъмчета защитават белите дробове от микроби, прах и други вредни частици. Когато тези косъмчета ги няма в белите дробове навлизат микроби, прах, дим и някои вредни химикали на белите дробове може да се причинят различни инфекции, кашлица и рак на белите дробове.

Храносмилателната система
Пушенето причинява пептична язва, увеличава риска от болестта на Крон и образуване на камъни в жлъчката. Тя засяга черния дроб и увеличава шансовете за рак на стомаха.

Крака
Тютюневия дим засяга кръвоносните съдове на краката и причинява хронични болки в крака. Това може да предизвика по-нататъшно развитие на някои заболявания като гангрена например.

Очите
Чувствителните кръвоносни съдове около очите лесно се повреждат от продължителното тютюнопушене. Това води до появата на кървясали очи и сърбеж. При хора, които често употребяват цигари може да доведе и до загуба на зрението. Пушачите са изложени на повишен риск от катаракта.

Кожата
Заради тютюнопушенето кожата е лишена от кислород и много лесно губи своята структура.Затова хората, които пушат изглеждат поне с пет години по-старо от хората, които не пушат. Кожта им губи своя здравословен блясък и придобива жълтеникаво-сив цвят. Колкото повече цигари пуши един човек толкова по-зле изглежда кожата му. Бръчките започват да се появяват по-рано при хора, които пушат, тъй като тютюневият дим влияе върху еластичноста на кожата.

Днес има много продукти против тютюнопушене, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на цигарите!

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН - най-доброто средство в света против тютюнопушене!


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Алкохолизъм и тютюнопушене

Автор

2 Коментара »

  1. [...] продукти за направата на въпросния лек са 1 ч.ч. масло от шеа или какаово масло, 2 с.л. масло [...]

    Коментар by Стриите изчезват с този домашен крем | Лекува нет — 08.06.2012 @ 12:36

  2. Воля е майката му аз ги отказах от раз 22 години ги пуша казах няма, да пуша и спрях вече 7 месеца несъм пипал цигара.

    Коментар by Красимир — 03.07.2012 @ 19:32

Напишете коментар


Още по темата

ТАБЕКС / TABEX

ТАБЕКС е никотинозаместващ продукт, с чийто прием се подпомага отказът от цигари при дългогодишни пушачи. Продуктът намалява неприятните усещания и дискомфорт заради никотиновия дефицит.

Можете лесно да откажете цигарите с билков чай

Много хора правят опити да откажат цигарите, но не могат. С този билков чай ще постигнете успешни резултати

На вашите въпроси отговарят специалистите

Пушенето само на няколко цигари вредно ли е?

Пет начина да контролираме холестерина

При прекален прием на наситени мазнини, които се съдържат в червеното месо, фаст фууд, маслата и високомаслените млечни продукти, нивото на лошия холестерин в кръвта се увеличава

Как най-лесно да се откажем от цигарите

Пушачите, които не могат да се разделят с вредните си навици, ще бъдат улеснени да го направят с помощта на специални лекарства.
Новите медикаменти предлагат постепенно, а не рязко отказване от цигарите

Българите не знаят реално колко алкохол изпиват!

Подпишете договор за спиране на цигарите със себе си!

Всяко дръпване от цигара внася в кръвообращението ви…

Специалистите съветват – изгасете цигарата сега!

Искате да откажете цигарите? Британските учени знаят как да го направите

Много хора, които пушат, искат да откажат цигарите по здравословни, финансови или други причини. Това е лесно, според съветите на британските учени

Още една причина да откажете цигарите, особено ментовите

Надничаме в чуждата преса и научаваме за последните открития на учените от Острова, които съветват да се откажат цигарите, особено ментовите

Отказахте цигарите и сега какво?