Какво влияние оказват цигарите върху човешкото тяло

Известно е на всички, че тютюнопушенето е вредно и води до пристрастяване. Но много малко хора знаят за рисковете от пристрастяването към цигарите. Хората, които пушат нанасят на органите си необратими щети и намаляват живота си с около 25 години.

Влияние на тютюнопушенето върху тялото

Сърцето
Пушенето е най-големият рисков фактор за всички сърдечно-съдови заболявания. Тютюнопушенето ускорява процеса на отлагането на мазнини във вътрешните стени на артериите (атеросклероза). Това повишава кръвното налягане и сърдечната честота. И не само това, пушенето увеличава тенденцията за съсирването на кръвта. Това намалява възможността на едно лице да се упражнява например.

Бели дробове
При пушачите се унищожават малките косъмчета, които се намират в  горните части на дихателните пътища. При нормални хора тези косъмчета защитават белите дробове от микроби, прах и други вредни частици. Когато тези косъмчета ги няма в белите дробове навлизат микроби, прах, дим и някои вредни химикали на белите дробове може да се причинят различни инфекции, кашлица и рак на белите дробове.

Храносмилателната система
Пушенето причинява пептична язва, увеличава риска от болестта на Крон и образуване на камъни в жлъчката. Тя засяга черния дроб и увеличава шансовете за рак на стомаха.

Крака
Тютюневия дим засяга кръвоносните съдове на краката и причинява хронични болки в крака. Това може да предизвика по-нататъшно развитие на някои заболявания като гангрена например.

Очите
Чувствителните кръвоносни съдове около очите лесно се повреждат от продължителното тютюнопушене. Това води до появата на кървясали очи и сърбеж. При хора, които често употребяват цигари може да доведе и до загуба на зрението. Пушачите са изложени на повишен риск от катаракта.

Кожата
Заради тютюнопушенето кожата е лишена от кислород и много лесно губи своята структура.Затова хората, които пушат изглеждат поне с пет години по-старо от хората, които не пушат. Кожта им губи своя здравословен блясък и придобива жълтеникаво-сив цвят. Колкото повече цигари пуши един човек толкова по-зле изглежда кожата му. Бръчките започват да се появяват по-рано при хора, които пушат, тъй като тютюневият дим влияе върху еластичноста на кожата.

Днес има много продукти против тютюнопушене, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на цигарите!

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН - най-доброто средство в света против тютюнопушене!

ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Алкохолизъм и тютюнопушене

Автор

2 Коментара »

  1. [...] продукти за направата на въпросния лек са 1 ч.ч. масло от шеа или какаово масло, 2 с.л. масло [...]

    Коментар by Стриите изчезват с този домашен крем | Лекува нет — 08.06.2012 @ 12:36

  2. Воля е майката му аз ги отказах от раз 22 години ги пуша казах няма, да пуша и спрях вече 7 месеца несъм пипал цигара.

    Коментар by Красимир — 03.07.2012 @ 19:32

Напишете коментар


Още по темата

Искате да откажете цигарите? Британските учени знаят как да го направите

Много хора, които пушат, искат да откажат цигарите по здравословни, финансови или други причини. Това е лесно, според съветите на британските учени

Още една причина да откажете цигарите, особено ментовите

Надничаме в чуждата преса и научаваме за последните открития на учените от Острова, които съветват да се откажат цигарите, особено ментовите

Отказахте цигарите и сега какво?

Ето един интересен, приятен и ефективен начин за отказване от цигарите!

Тютюнопушенето е един от най-вредните навици, които скъсяват човешкия живот

Енергоспестяващото строителство причинява рак?

Съвременните технологии позволяват да се постигне енергоспестяващо строителство и оборудване на жилищни сгради. Много хора обаче не знаят, че икономисаната топлина е за сметка на човешкото здраве.

Избягай от инфаркта с 4 стъпки!

Четирима от всеки пет мъже, потенциални жертви на инфаркт, могат да съхранят здравето си. За това е необходимо да направят 4 стъпки – четири промени в обичайните си житейски стереотипи.

Защо жените и мъжете се отнасят различно към телата си?

Пет естествени начина да отложим бръчките

Бръчките не радват никого, на битката с бръчките се посвещават усилия, пари и научни разработки. Но има естествени начини да се предпазим от тях – или поне да забавим появата им.

Отказът от цигарите ви добавя 13 кила за година!

Много пушачи обясняват нежеланието си да откажат тютюна със страх от увеличаване на теглото. Учени доказаха, че този страх е напълно основателен.

Откажи цигарите с…патладжани!

Изследванията са установили, че в този зеленчук има доста високо съдържание на витамин РР, т.е. на никотинова киселина. Ето защо патладжанът може да неутрализира никотиновия глад и така да помогне на новия непушач да не посегне към цигарата!

Неутрализирайте вредата от цигарите с тези храни!

Тютюневият дим убива повече от 400 000 души годишно. Ако успеете да се преборите с този отвратителен навик, вие ще избегнете в значителна степен разболяване от рак на белия дроб и инсулт.

Как да се справим с махмурлука пред идващите празници

Коледните и новогодишните празници наближават, а с тях и събиранията, на които не s липсва алкохол. Последствията често са тежки…