Какво влияние оказват цигарите върху човешкото тяло

Известно е на всички, че тютюнопушенето е вредно и води до пристрастяване. Но много малко хора знаят за рисковете от пристрастяването към цигарите. Хората, които пушат нанасят на органите си необратими щети и намаляват живота си с около 25 години.

Влияние на тютюнопушенето върху тялото

Сърцето
Пушенето е най-големият рисков фактор за всички сърдечно-съдови заболявания. Тютюнопушенето ускорява процеса на отлагането на мазнини във вътрешните стени на артериите (атеросклероза). Това повишава кръвното налягане и сърдечната честота. И не само това, пушенето увеличава тенденцията за съсирването на кръвта. Това намалява възможността на едно лице да се упражнява например.

Бели дробове
При пушачите се унищожават малките косъмчета, които се намират в  горните части на дихателните пътища. При нормални хора тези косъмчета защитават белите дробове от микроби, прах и други вредни частици. Когато тези косъмчета ги няма в белите дробове навлизат микроби, прах, дим и някои вредни химикали на белите дробове може да се причинят различни инфекции, кашлица и рак на белите дробове.

Храносмилателната система
Пушенето причинява пептична язва, увеличава риска от болестта на Крон и образуване на камъни в жлъчката. Тя засяга черния дроб и увеличава шансовете за рак на стомаха.

Крака
Тютюневия дим засяга кръвоносните съдове на краката и причинява хронични болки в крака. Това може да предизвика по-нататъшно развитие на някои заболявания като гангрена например.

Очите
Чувствителните кръвоносни съдове около очите лесно се повреждат от продължителното тютюнопушене. Това води до появата на кървясали очи и сърбеж. При хора, които често употребяват цигари може да доведе и до загуба на зрението. Пушачите са изложени на повишен риск от катаракта.

Кожата
Заради тютюнопушенето кожата е лишена от кислород и много лесно губи своята структура.Затова хората, които пушат изглеждат поне с пет години по-старо от хората, които не пушат. Кожта им губи своя здравословен блясък и придобива жълтеникаво-сив цвят. Колкото повече цигари пуши един човек толкова по-зле изглежда кожата му. Бръчките започват да се появяват по-рано при хора, които пушат, тъй като тютюневият дим влияе върху еластичноста на кожата.

Днес има много продукти против тютюнопушене, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на цигарите!

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН - най-доброто средство в света против тютюнопушене!


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Алкохолизъм и тютюнопушене

Автор

2 Коментара »

  1. [...] продукти за направата на въпросния лек са 1 ч.ч. масло от шеа или какаово масло, 2 с.л. масло [...]

    Коментар by Стриите изчезват с този домашен крем | Лекува нет — 08.06.2012 @ 12:36

  2. Воля е майката му аз ги отказах от раз 22 години ги пуша казах няма, да пуша и спрях вече 7 месеца несъм пипал цигара.

    Коментар by Красимир — 03.07.2012 @ 19:32

Напишете коментар


Още по темата

Пет начина да контролираме холестерина

При прекален прием на наситени мазнини, които се съдържат в червеното месо, фаст фууд, маслата и високомаслените млечни продукти, нивото на лошия холестерин в кръвта се увеличава

Как най-лесно да се откажем от цигарите

Пушачите, които не могат да се разделят с вредните си навици, ще бъдат улеснени да го направят с помощта на специални лекарства.
Новите медикаменти предлагат постепенно, а не рязко отказване от цигарите

Българите не знаят реално колко алкохол изпиват!

Подпишете договор за спиране на цигарите със себе си!

Всяко дръпване от цигара внася в кръвообращението ви…

Специалистите съветват – изгасете цигарата сега!

Искате да откажете цигарите? Британските учени знаят как да го направите

Много хора, които пушат, искат да откажат цигарите по здравословни, финансови или други причини. Това е лесно, според съветите на британските учени

Още една причина да откажете цигарите, особено ментовите

Надничаме в чуждата преса и научаваме за последните открития на учените от Острова, които съветват да се откажат цигарите, особено ментовите

Отказахте цигарите и сега какво?

Ето един интересен, приятен и ефективен начин за отказване от цигарите!

Тютюнопушенето е един от най-вредните навици, които скъсяват човешкия живот

Енергоспестяващото строителство причинява рак?

Съвременните технологии позволяват да се постигне енергоспестяващо строителство и оборудване на жилищни сгради. Много хора обаче не знаят, че икономисаната топлина е за сметка на човешкото здраве.

Избягай от инфаркта с 4 стъпки!

Четирима от всеки пет мъже, потенциални жертви на инфаркт, могат да съхранят здравето си. За това е необходимо да направят 4 стъпки – четири промени в обичайните си житейски стереотипи.