Какво влияние оказват цигарите върху човешкото тяло

Известно е на всички, че тютюнопушенето е вредно и води до пристрастяване. Но много малко хора знаят за рисковете от пристрастяването към цигарите. Хората, които пушат нанасят на органите си необратими щети и намаляват живота си с около 25 години.

Влияние на тютюнопушенето върху тялото

Сърцето
Пушенето е най-големият рисков фактор за всички сърдечно-съдови заболявания. Тютюнопушенето ускорява процеса на отлагането на мазнини във вътрешните стени на артериите (атеросклероза). Това повишава кръвното налягане и сърдечната честота. И не само това, пушенето увеличава тенденцията за съсирването на кръвта. Това намалява възможността на едно лице да се упражнява например.

Бели дробове
При пушачите се унищожават малките косъмчета, които се намират в  горните части на дихателните пътища. При нормални хора тези косъмчета защитават белите дробове от микроби, прах и други вредни частици. Когато тези косъмчета ги няма в белите дробове навлизат микроби, прах, дим и някои вредни химикали на белите дробове може да се причинят различни инфекции, кашлица и рак на белите дробове.

Храносмилателната система
Пушенето причинява пептична язва, увеличава риска от болестта на Крон и образуване на камъни в жлъчката. Тя засяга черния дроб и увеличава шансовете за рак на стомаха.

Крака
Тютюневия дим засяга кръвоносните съдове на краката и причинява хронични болки в крака. Това може да предизвика по-нататъшно развитие на някои заболявания като гангрена например.

Очите
Чувствителните кръвоносни съдове около очите лесно се повреждат от продължителното тютюнопушене. Това води до появата на кървясали очи и сърбеж. При хора, които често употребяват цигари може да доведе и до загуба на зрението. Пушачите са изложени на повишен риск от катаракта.

Кожата
Заради тютюнопушенето кожата е лишена от кислород и много лесно губи своята структура.Затова хората, които пушат изглеждат поне с пет години по-старо от хората, които не пушат. Кожта им губи своя здравословен блясък и придобива жълтеникаво-сив цвят. Колкото повече цигари пуши един човек толкова по-зле изглежда кожата му. Бръчките започват да се появяват по-рано при хора, които пушат, тъй като тютюневият дим влияе върху еластичноста на кожата.

Днес има много продукти против тютюнопушене, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на цигарите!

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН - най-доброто средство в света против тютюнопушене!


Публикувано в категории: Алкохолизъм и тютюнопушене

Автор

2 Коментара »

  1. [...] продукти за направата на въпросния лек са 1 ч.ч. масло от шеа или какаово масло, 2 с.л. масло [...]

    Коментар by Стриите изчезват с този домашен крем | Лекува нет — 08.06.2012 @ 12:36

  2. Воля е майката му аз ги отказах от раз 22 години ги пуша казах няма, да пуша и спрях вече 7 месеца несъм пипал цигара.

    Коментар by Красимир — 03.07.2012 @ 19:32

Напишете коментар


Още по темата

Откажи цигарите с…патладжани!

Изследванията са установили, че в този зеленчук има доста високо съдържание на витамин РР, т.е. на никотинова киселина. Ето защо патладжанът може да неутрализира никотиновия глад и така да помогне на новия непушач да не посегне към цигарата!

Неутрализирайте вредата от цигарите с тези храни!

Тютюневият дим убива повече от 400 000 души годишно. Ако успеете да се преборите с този отвратителен навик, вие ще избегнете в значителна степен разболяване от рак на белия дроб и инсулт.

Как да се справим с махмурлука пред идващите празници

Коледните и новогодишните празници наближават, а с тях и събиранията, на които не s липсва алкохол. Последствията често са тежки…

Борбата с рака на белия дроб

Ранното диагностициране е от ключово значение за преборването с рака на белия дроб, информират от “DailyNews”.

Пушенето съсипва кожата ви!

Има толкова много вредни въздействия, причинени от тютюнопушенето, че е трудно да се избере откъде да се започне тяхното изброяване.

Откажете цигарите още днес!

Отдавна се каните да приключите с ци­гарите, но все нещо не достига, за да се доберете до целта?

Това със сигурност не сте го пробвали, за да откажете цигарите

Любопитни средства за отказване на цигарите. ВИЖТЕ ГИ!

5 интересни неща, които не знаете за своето тяло

Не можете да се погъделичкате сами

Научете 10 любопитни факта за човешкото тяло!

Знаете ли тези любопитни факти за тялото?

ТОП 5 на най-продаваните продукти за месец август в сайта Lekuva.net!

Докато много фирми се оплакват от липса на клиенти през летните месеци, сайтът Lekuva.net бележи ръст. През месец август стотици българи се довериха на нашите продукти и не останаха разочаровани. Ето кои са 5-те най-продавани продукта през изминалия месец:

Жените страдат повече от никотина!

Много научни изследвания вече доказват, че никотиновата зависимост при жените е свързана с по-високи темпове на заболеваемост от рак на белия дроб.

Ракът на белите дробове НЕ Е само болест на пушачите!

Традиционен рисков фактор за злокачествените заболявания на белите дробове са тютюневият дим и въздействието на вредни химически производства. Но в последните години нарастват случаите, когато болестта засяга хора без контакти с посочените причинители