Не пробивайте кистата на устната!

„На ръба на устната ми се появи малко бяло мехурче. Не ме боли или сърби, но го чувствам доста неприятно. Какво е това и как да се освободя от него?”

По устните често се появяват малки кисти. Те се получават, когато се запуши някоя от жлезичките, които са на ръба. Събира се секрет и жлезата се подува. Ако кистата започне да боли и наоколо кожата се зачерви, това означава, че се е инфектирала. Ако кистата не е инфектирана, обикновено сама се пробива и изтича след 2-3 дни, когато се препълни. Трябва да поставиш на мястото малко маз Гентамицин. Неприятно е, че такива кистички имат лошия навик да се повтарят. В никакъв случай не я пробивай сам, ще си направиш беля. Ако не мине до десетина дни, трябва да посетиш дерматолога.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *