Кога боли вътрешната страна на бедрото

„От две седмици ме боли силно лявото бедро от вътрешната страна. Хирургът не обърна особено внимание, каза ми да слагам компреси. Но не ми минава. Какво може да е, как да го лекувам?“

Болката от вътрешната страна на бедрото може да се дължи главно на две причини.
1. Невралгия. Има голям нерв, който минава през сухожилието на слабината, на много тясно място. Това сухожилие може да затвърдее и да се свие. Тогава започва да притиска нерва. Той само боли, а се чувстват и мравучкания, и боцкания по кожата от вътрешната страна на бедрото.
2. Може да е разширена една дълбока вена на крака,Тя също минава по вътрешната страна на бедрото. Ако стоите с часове седнал, сгъването на краката затруднява оттичането на венозната кръв от краката към тялото. Вената се разширява и започва да боли.
3. А може да е пресилен или разтегнат някой бедрен мускул.
Първото, от което се нуждаете, е точна диагноза. Но за всеки случай си давайте чести почивки при седящата работа. Разхождайте се! Свиването на. мускулите изтласква кръвта към тялото. Щом така болката отминава, диагнозата с вената е най-вероятна.

А ако проблемът е в сухожилието в слабината, има начин да се оправи. Не е сложно. Много по-просто е от операция за херния. И колкото по-рано го направите, толкова по-добре.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *