ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-ефектните средства срещу вагиналните микози

Нищо чудно няма в това, че микозите „процъфтяват“ през лятото – топлината и животът на откри­то благоприят- стват разпро- странението им. Колкото по-бързо се вземат мерки сре­щу тях, толкова по- малки са последстви­ята за здравето.

Микозите се дължат на гъбички, доста по-различни от тези, ко­ито никнат в гората – най-едрите от голямото гъбено семейство. След тях по размер се нареждат по-малките, водещи до образуването на плесени, а микроскопичните предизвикват неприятните микози. Тези кожни заболявания представляват 10% от дерматологичните проблеми из­общо.

ВАГИНАЛНИ МИКОЗИ

Причиняват ги гъбички на име Candida albicans. Благоприятни условия за разпространението им създават обществените басейни, прекалено тесните дрехи, продължителното носене на мокър бански костюм, употребата на тампони… Те обичат влагата и топлината.

Всичко започва обикновено със сърбеж по външната част на жен­ските полови органи, които се зачервяват и подуват. Бързо се по­явяват парене и болки при полов контакт. Възможно е да се почувства и дискомфорт при уриниране. В повечето случаи тези симптоми се допълват от миризливо бяло течение. Вулвовагиналните микози не са сериозен медицински проблем, но протичат мъчително. Те могат да отшумят от само себе си, но много по-добре е да се потърси лекарска помощ, за да настъпи моментално облекчение и най-вече за да се преодолее опасността от рецидиви.

Синтетичното бельо, хормоналните колебания (по време на менструа­ция, през пубертета и менопаузата), както и неправилната лична хигие­на могат да доведат до нарушаване на равновесието на вагиналната флора. До гъбички често водят приемът на антибиотици, диабетът и състоянията на отслабнала имун­на система. Само с изследване на вагинален секрет може да се уста­нови със сигурност дали наистина става дума за микоза.

Трябва ли и партньорът да се лекува?

Най-често при него няма никакви проблеми с изключение на леко зачервяване на члена понякога. Партньорът ви може да се маже с вашия антимикозен крем в продължение на десетина дни. Не е необходимо в този период да се използва презерватив, защото вагиналната микоза не е болест, предавана по полов път.

Вагиналните противогъбични капсу­ли се поставят във вагината преди лягане. Необходимо е да се носи предпазна превръзка, защото те предизвикват увеличение на вагиналния секрет. В началото сърбе­жите се засилват и това е нормално, после всичко бързо се нормализира. Капсулите се прилагат по схема, която трябва да се спазва. Дори симптомите да изчезнат, лечението продължава. Към него се добавя антимикозен крем на базата на кортикоиди и противогъбични ве­щества. За интимния тоалет е добре да се използват специални продук­ти, препоръчани от лекаря. Новото в лечението на вагиналните микози са тампоните, напоени с пробиотици. Те се използват в момента на менструацията и обикновено са достатъчни, за да се преодолеят гъбичките. Опитайте се да раз­берете кои от ваши­те навици могат да доведат до вагинал­ни микози. Понякога причината е просто в тесните пан­талони, друг път в интимния дезодорант, в парфюмираната тоалетна хартия, във вагиналния душ или в сапуна, който използвате. Носете памучно бельо, сменяйте го всеки ден и го перете на 60 градуса, без да използвате омекотител.

Диафрагмата облекчава симптомите

Това противозачатъчно сред­ство напоява вагиналната лига­вица с естрогени, което може да обясни предпазния й ефект срещу гъбички.

 

 

Кожни микози

 

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *