ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Любомир Бойчев: Вече и от Румъния идват в Тутракан за ин витро

Създател и управител на центъра е д-р Любомир Бойчев – акушер-гине­колог, потомствен лекар. Той е роден на 28 ноември 1965 г. в Тутракан. След завършване на медицина специализира акушерство и гинекология. Има 5 специализации в уни­верситетската клиника във френския град Ним и няколко следдипломни квалификации: оперативна гинекология, ендоскопска хирургия, асистирана репродукция и ул­тразвукова диагностика.

В България вече на няколко места, но все в по-големи градове, като Варна, Пловдив и София например, има създадени центрове за репродуктивна медицина. Има тенденция и се работи в посо­ка на създаване на още такива медицински заведения. Преди два месеца и в Хасково „се по­ставиха основите“, може да се каже, макар и засега все още на ниво консултации, органи­зация и прочее подробности. Оказва се, че не е никак лесно, а и са нужни време и средства за такава полезна инициатива. Много двойки от цялата страна имат нужда от помощ относно своето репродуктивно здраве и е много похвално, че се работи в тази посока.

Когато научихме, че и в малкия Тутракан вече работи такъв медицински център, решихме да разкажем точно за него. Не защото е прецедент, а защото се оказа, че в България има много кадърни и отговорни специалисти – независимо в кое кътче на родилата се трудят. И да докажем чрез тяхната всеотдайност, отговорност и може би – кауза, че „няма невъзможни неща“. Поне що се отнася до д-р Любомир Петров Бойчев. Той скромно се съгласи да разкаже за работата, която вършат той и неговият екип, и още по- скромно потвърди факта, че от известно време изпълнява и длъжността управител на МБАЛ – Тутракан.

ЗА ЩАСТИЕ, ВЕЧЕ ИМАМЕ 13 БРЕМЕННОСТИ СЛЕД ИН ВИТРО

Целта ни е да правим качествена диагностика, която да затвори цикъла в общата диагноза и общата помощ на пациентите.

Д-р Бойчев се радва на този резултат, защото реално центърът за репродуктивна медицина в Тутракан работи от 5-6 месеца. И то в пълния обем на асистираните методи за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми. През август 2011 г. са сключили договор за асистирана репродукция за трите опита, финансирани от държавата.

„Сформира се чудесен екип от акушер-гинеколози и ембриолози, които дълго време са специализирали в София – каза д-р Бойчев. – Те са работили основно при д-р Георги Стаменов в Центъра за репродуктивно здраве „Надежда“ в София.

Поддържаме чудесна комуникация с този център, имаме общо ноу-хау и еднакъв модел на поведение“. Той разясни още, че се работи в пълен обем, и със задоволство отбеляза, че разполагат с възможно най-високото технологично оборудване в частта по чисто асистираните техники, където работят ембриолозите. „Така е и в акушерската част, където съвсем наскоро закупихме 4-измерни ехографи с възможност за ранна диагностика на аномалии и в гинекологията, и в акушерството“ – сподели още той.

И продължи с това, че вече в техния център функционира и лаборатория в контекста на репродуктивните техники. „Целта ни е да правим качествена диагностика, която да затвори цикъла в общата диагноза и общата помощ на пациентите. Правим консултации с андролози, когато това се налага“.

ПРИ НАС ПРЕДЛАГАМЕ ПЪЛЕН ЦИКЪЛ – ОТ ПРОЦЕДУРИТЕ ПО ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ, ПРЕЗ ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА БРЕМЕННОСТТА ДО РАЖДАНЕТО

„Когато регистрираме бременност – обяснява д-р Бойчев, – ако пациентите пожелаят да бъдат следени при нас, ние предлагаме най-високотехнологични начини за следене на бременността, включително ранните и късни тестове за синдрома на Даун. При нас се прави пренатална ехографска диагностика, пулмология, 4-измерна ехография, женски консултации, било то през Здравната каса или платено“.

В медицинския център по репродуктивна медицина в Тутракан са се опитали да затворят целия цикъл. Д-р Бойчев разказа пред репортер на в. „Доктор“ че вече 21 години работи в областта на стерилитета а от 6 години Центърът има разрешение от Агенцията по трансплантации за асистирани методи в частта донорски и партньорски инсеминации. „Тук на място изследваме и мъжкия фактор, защото той е важен – казва още той. – Правим спермограми. Но това го правим вече години наред, а сега затваряме цикъла с ин витро, за което се готвехме сериозно“.

В акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Тутракан вършат пълния обем ендоскопски операции, касаещи двойките с репродуктивни проблеми, включително и хистероскопски. „Започнахме преди 17 години и бяхме сред първите

в страната. За тази цел сме специализирали в София и в университетската клиника в Ним – франция. В крайна сметка сме затворили цикъла и завършваме с процеса на раждане“ – каза д-р Бойчев.

НАШАТА ФИЛОСОФИЯ Е ВСИЧКО ДА БЪДЕ ПОДЧИНЕНО НА ПАЦИЕНТА

Нашият център не се опива да се съревновава с никого, а само да печели доверието на пациента.

Когато говорим за медицинско заведение в малки населени места, винаги асоциираме с проблеми, с недостиг на кадри на средства, на лекарства… Такава е ситуацията в почти всички малки болници. Но тук нещата явно са различни. На въпроса как постигат всичко това, д-р Любомир Бойчев казва следното: „Чрез договорите с колегите от София осигуряваме имунологичните и генетичните изследвания които формират целия цикъл на качествена диагностика и дават ясна картина на причините за невъзможността на жените да забременеят. Работим с Националната генетична лаборатория в „Майчин дом“ на проф. Иво Кременски, с клиниката на д-р Георги Стаменов, правим имунологичните изследвания при доц. Балтаджиев“.

Той за пореден път подчерта колко важно е за неговия екип да обединят ресурсите, за да могат, независимо от мястото, да предлагат високо качество. „Искам да подчертая, че не е важно мястото, важно е какъв екип ще сформираш, за да предоставиш на пациента качествена медицинска услуга.“ И допълни, че част от тази тяхна политика е да дигитапизират всичко, така че пациентът да има достъп до всичко до информация, изследвания, образна диагностика.

Тема с продължение…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Д-р Любомир Бойчев: Вече и от Румъния идват в Тутракан за ин витро

  1. poli каза:

    НЕ ПОСЕЩАВАЙТЕ Д-Р БОЙЧЕВ В ТУТРАКАН!!! ПЪРВО ЗА ДА ВИ ПРИЕМАТ ЗА ПРЕГЛЕД ЧАКАТЕ С ЧАСОВЕ!!!ВТОРО ВНИМАНИЕТО КЪМ ВАС КАТО ПАЦИЕНТ ЩЕ БЪДЕ НУЛЕВО!!! ПРЕГЛЕДЪТ Е „ПРЕТУПАН“ !!! И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ЦЕНИТЕ СА ТВЪРДЕ СОЛЕНИ КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД КАЧЕСТВОТО НА ПРЕГЛЕДА!!! АЗ ПОСЕТИХ ТАЗИ КЛИНИКА, ПОЧУСТВАХ СЕ УНИЗЕНА ОТ ОТНОШЕНИЕТО КЪМ МЕН!!! НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА И ДА СИ ПОМИСЛЯ ДА ПОСЕТЯ ТАЗИ ПРЕХВАЛЕНА КЛИНИКА!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *