ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

От много места в страната се лекуват при нас в Тутракан за ин витро

Тема с продължение…

Това е логично и обяснимо. Все още в България са малко медицинските заведения за репродуктивна медицина. Д-р Бойчев се похвали, че напоследък в техния център се лекуват 3 бургазлийки. Съобщи, че все по-често ги търсят за помощ жени с репродуктивни проблеми от съседна Румъния, предимно от Букурещ и Констанца. „Можем да се похвалим с няколко забременели румънки чрез асистирани методи. Две от тях вече се радват на дългоочакваните си бебета. Тези дни чакаме още 3 пациентки от Констанца“.
По повод цените на лекарствата за тези процедури д-р Бойчев изясни, че цените в България и Румъния вече се изравняват, въпреки че това е въпрос на национална политика за регистрация на медикаментите. „Лекарствата, които трябва да се вземат за процедурите ин витро и инсеминация, са платени. Ние осигуряваме на нашите пациенти необходимите медикаменти, без да начисляваме нито една стотинка отгоре, фактурираме това, което е по наредбата“ – поясни още специалистът.
Д-р Любомир Бойчев не спести своя коментар и за трагичните инциденти с родилки в края на миналата година, които наистина разтърсиха цялото общество тогава. И въобще за лекарските грешки. За да бъдем по-точни, той акцентира върху системата за контрол. В напълно свой стил, т.е. съвсем професионално и човешки, той изрази мнението, че при такива тежки случаи нещата трябва да се поставят на професионална основа и да се проведе откровен диалог за начините, по които се финансира цялата дейност. „Необходимо е да се уточни какви са
критериите, какво е участието на пациентските организации, ясно да се регламентира самата система за контрол – смята специалистът. И допълва: Много често покрай такива случаи горят и качествени лекари, а обществото незаслужено се обръща срещу тях. Едва ли не всички са престъпници“. И той като много свои колеги е на мнение, че не останаха много лекари, които се изкушават да работят в тази атмосфера. „Безспорно лекарски грешки има по света, но е важно да се види дали става дума за организационен или личен пропуск, да се разбере защо системата е допуснала такова нещо. Не бива да се демонизират лекарите, защото това е пагубно за пациентите“.
В заключение специалистът изразява убеждението си, че нашата здравна система има кусури в организацията и са нужни структурни, организационни и нормативни промени.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *