Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекарствата против грип могат да разболеят !?

Безразборното даване на имуностимулатори крие рискове за здравето на децата!

В съобщение от чуждата преса се казва, че ако имунната система постоят се натоварва, т.е. ако непрекъснато се стимулира изкуствено, може да настъпи изтощение. На имунната система й е нужен отдих. Рискът да заболеете от грип и остри респираторни вирусни инфекции се увеличава от септември та чак до април. Но категорично се забранява през тези месеци да се приемат имуномодулатори. Освен в случаите, когато човек е контактувал с болен. По повод специалистите назовават най-добрия методи за профилактика на грипа, те не са тайна за никого – закаляване, пълноценно хранене, миене на ръцете, ваксинация.

В свое интервю наскоро доц. д-р Миглена Георгиева – детски гастроентеролоа в УМ БАЛ „Св. Марина“, препоръчва на родители­те да внимават, когато дават на децата имуностимулатори. Тя обяснява, че имунната система е сложна система, която е насочена да запази орга­низма от всичко, което е вредно за него. И веднага напомня, че имуномоду­латори всъщност се из­ползват не от вчера. Едно време хората са приемали жен-шен, сибирски лимон и други подобни билки имен­но с тази цел – да повишат своя имунитет. След кое­то разказва, че имуномодулаторите се делят на три големи групи – фито- имуномодулатори (т.е. растенията, които споменахме), както и цинкът и селенът, а също и т.нар. органоимуномодулатори. За всеки имуномодулатор са правени проучвания на световно ниво, за да се определи кои от фракции­те на имунната система се подобряват при прила­гането им. И тук засяга въпроса за имунната сис­тема на децата. „Най- общо можем да кажем, че съществува определена незрялост, поради което те са по-предразположени към инфекции и съответно боледуват по-често. Тези препарати могат да се използват при децата, но не трябва да забравяме, че оказват странични ефекти. Затова не бива да се назначават самоволно, без консултация с лекар. Дори в повечето случаи са необходими и базови изследвания“ – твърди д-р Георгиева.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *