Направете имунопрофилактика на детето преди да започне детска градина

Още преди детската градина е добре да подготвите организма на детето, така че той да може адекватно да се защитава при среща с вирусни инфекции и болести. Това важи особенно за малчуганите, които страдат от хронични заболявания. В тази група попадат децата с бронхиална астма, сърдечно-съдови заболявания и др. Най-лесното, което можете да направите, е приемът на имуностимулатори през устата. Те профилактират не самите вирусни заболявания, а бактериалните усложнения, които могат да настъпят в последствие. Такива препарати са респивакс и бронховаском. Те се прилагат по схема и е добре да се започнат поне месец преди детето да тръгне на детска градина. Има и нови медикаменти, които активизират производството на имунни клетки, осигуряващи защита при вече започнала вирусна инфекция, и също подготвят организма да се справи по-лесно с евентуални бактериални усложнения. Важно е да знаете, че не бива да прекратявате приема, ако в хода на профилактичния курс възникне остро заболяване. Целта на тези медикаменти е да не се стига до бактериални усложнения и до нуждата да се приемат антибиотици.

Препоръчително е преди да изберете подходящ медикамент да се консултирате с педиатъра на вашето дете. Не прибягвайте до самолечение. При възникнала вирусна инфекция лекарите предписват и медикаменти като изопринозин. Функцията им е да блокират синтеза на вирусните частици и да повишат имунитета.

Още по-сигурен начин да предотвратите различни заболявания са ваксините. Освен задължителните имунизации, които трябва да се правят редовно и навреме, препоръчително е през септември да се направи имунизация на детето с противогрипна ваксина. Разбира се при имунизацията то трябва да е напълно здраво. Ако това е за първи път в живота му, приемът трябва да бъде на два пъти през един месец. Противогрипните ваксини се правят при деца над 6 месеца. Причината е, че след този период имунитетът, придобит от майката, започва да отслабва. Ваксинацията е особенно важна за деца с хронични заболявания като бронхиална астма, хронични сърдечни заболявания и сърдечни малформации, бъбречни заболявания и диабет. Значението на ваксините често се подценява, но ако организмът не е подготвен чрез тях за грипните щамове, може да се стигне до усложнения, като бронхит, круп синдром, пневмония, менингит и др.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Направете имунопрофилактика на детето преди да започне детска градина

  1. Pingback: Ваксинопрофилактиката вече е стар метод | Лекува нет

  2. Pingback: Актуално в здравеопазването – Владимир Томов: Само у нас не се осигурява терапия на децата с мукополизахаридоза! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *