Имам страшни болки във врата от плексит

Цяла зима ме мъчи един здравословен проблем, но поради ред причини не му обърнах внимание. Става въпрос за болка в основата на врата (над рамото). Използвам крем за мазане, който за кратко време облекчава болките. Какво да правя?

Васил Манов – София

Вие ползвате болкоуспокояващ крем, който не лекува причините за болките, а облекчава само самите болки. Най-добре е да си направите ядрено-магнитен резонанс, скенер или поне рентген на целия гръбначен стълб и след като имате резултатите от тези изследвания, лекарят може да открие как­ва е причината и да ви предпише нужното лечение.

Плекситът е възпаление на нервен сплит. При вас страданието обхваща раменния сплит. Етиологията на заболяването е доста разши­рена, но най-често е вследствие на: локални процеси – изкълчване на раменната става, счупвания в областта на раменете, след ло­кална простуда в съчетание на някои фактори. Възможно е да е следствие от инфекциозни заболявания, като грип и други вирусни ин­фекции. Обикновено болката се локализира в областта на увредената половина от раменния пояс – шията, рамото, областта на лопатката, но може да достигне и до китката и пръстите. Докъде ще се разпространят симптомите, каква ще е тяхната сила и продължителност, зависи кои нерви са увредени и доколко, коментират специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Имам страшни болки във врата от плексит

  1. Pingback: Какъв риск от усложнения крият бабините рецепти при дискова херния и радикулит? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *