Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Имам страшни болки във врата от плексит

Цяла зима ме мъчи един здравословен проблем, но поради ред причини не му обърнах внимание. Става въпрос за болка в основата на врата (над рамото). Използвам крем за мазане, който за кратко време облекчава болките. Какво да правя?

Васил Манов – София

Вие ползвате болкоуспокояващ крем, който не лекува причините за болките, а облекчава само самите болки. Най-добре е да си направите ядрено-магнитен резонанс, скенер или поне рентген на целия гръбначен стълб и след като имате резултатите от тези изследвания, лекарят може да открие как­ва е причината и да ви предпише нужното лечение.

Плекситът е възпаление на нервен сплит. При вас страданието обхваща раменния сплит. Етиологията на заболяването е доста разши­рена, но най-често е вследствие на: локални процеси – изкълчване на раменната става, счупвания в областта на раменете, след ло­кална простуда в съчетание на някои фактори. Възможно е да е следствие от инфекциозни заболявания, като грип и други вирусни ин­фекции. Обикновено болката се локализира в областта на увредената половина от раменния пояс – шията, рамото, областта на лопатката, но може да достигне и до китката и пръстите. Докъде ще се разпространят симптомите, каква ще е тяхната сила и продължителност, зависи кои нерви са увредени и доколко, коментират специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Имам страшни болки във врата от плексит

  1. Pingback: Какъв риск от усложнения крият бабините рецепти при дискова херния и радикулит? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *