Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо се зачервяват очите?

Малките кръвоносни съдчета на повърхността на очните ябълки са прекалено чувствителни. Под влияние на множество фактори те, обикновено почти незабележими, лесно се разширяват и дори се спукват. В резултат на това се образува повърхностен кръвоизлив. Това състояние обикновено не изисква лечение и след известно време минава от само себе си.  

Очите могат да се зачервяват и по други причини:  недостатъчна корекция на зрението, лошо осветление, дим, вятър, сълзи, цигарен дим, наличието на климатик, продължително пребиваване пред компютъра или телевизора, прекалена употреба на алкохол, а също и реакция на някой алерген. Подобни кръвоизливчета могат да се провокират от повишено физическо и зрително натоварване, от колебания в кръвното налягане, от посещение в сауна, от хиповитаминоза, хранителни отравяния. Често кръвоносните съдчета в очите силно се разширяват и дори се спукват, когато човек носи лещи. Ако кръвоносните съдове 6 очите Ви често се разширяват и се спукват, тогава потърсете консултация с лекар.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Защо се зачервяват очите?

  1. Pingback: Защо се пукат кръвоносните съдове на очите? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *