БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

ИБУРАПИД / IBURAPID

Съдържа ибупрофен, микрокристална целулоза, силициев диоксид, кроскармелоза натрий, лактоза монохидрат, талк, магнезиев стеарат, опадрай бял, поливинилов алкохол, титанов диоксид, макрогол, талк

Предназначение

ibuИБУРАПИД е нестероидно противовъзпалително средство с активна съставка ибупрофен. Прилага се при болестни състояния с възпаление, висока температура, болка и отпадналост. Подходящ е за овладяване на зъбобол, мигрена, ставни и ревматични болки, болки в гърба и кръста, ревматизъм, невралгии, болки при месечен цикъл. Често е препоръчван като универсално средство при настинки и грип.

Лечението с ИБУРАПИД трябва да даде положителни резултати в рамките на 4-5 дни. Ако това не се случи или ако симптоматиката се влоши, лечението следва да се коригира и да се препоръча друг медикамент.

Как се приема

Таблетките ИБУРАПИД се вземат до три пъти дневно – по една за прием. Дневната доза от три таблетки не трябва да се превишава. Задължително е между всеки два приема да се осигури пауза от най-малко 4 часа. При пациенти със заболявания на бъбреците и черния дроб, както при лица в напреднала възраст, лечението с този медикамент може да бъде позволено след консултация с лекар.

ИБУРАПИД се приема по време на хранене или непосредствено след това. Таблетките се поглъщат с достатъчно вода, без да се дъвчат или стриват. Препоръката на медиците е лекарството да се приема в минималната ефективна доза за не повече от 10 дни.

Възможни нежелани ефекти

Възможна е проявата на алергични реакции с различна интензивност. Те могат да са от сърбеж, зачервяване и обрив – до проблеми с дишането, уртикарии, отоци на гърлото и лицето със затруднено преглъщане и говор.

Доста коментирана група странични ефекти са свързани със състоянието на стомашно-чревния тракт: парене и болки, киселини, гадене и повръщане, запек, подуване, повръщане с примеси на кръв, както и кръв в изпражненията или черни изпражнения. Последното говори за вътрешни кръвоизливи.

В по-тежки случаи са възможни усложнения като възпаление на мозъчните обвивки, язва, опасни колебания на кръвното налягане, повишено артериално налягане, нервност, зрителни проблеми, отклонения в кръвните показатели, смущения във функциите на бъбреците и черния дроб.

Част от тези симптоми могат да се проявят при предозиране.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не се прилага при алергия към ибупрофен или някоя от останалите съставки.

Не е подходящ за деца под 12-годишна възраст.

ИБУРАПИД не се прилага в последния триместър на бременността. Бременни в първите два триместъра и кърмачки могат да се лекуват с продукта краткосрочно и само по лекарска препоръка.

Продуктът не е подходящ за пациенти с язва, заболявания на стомашно-чревния тракт с кървене, сърдечни, бъбречни и чернодробни заболявания в напреднал стадий.

Не се прилага, ако пациентът вече приема друго противовъзпалително средство.

Рискови групи пациенти са тези с диагноза лупус еритематозус, с отклонения в кръвната картина и функционирането на черния дроб и бъбреците, на сърцето и белите дробове.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходимо е внимание при паралелния прием с някои медикаменти поради риска от промяна на въздействието – както на ИБУРАПИД, така и на другите продукти. Това се отнася за медикаментите с ацетилсалицилова киселина, антикоагуланти, лекарства за хипертония, за контрол на високия холестерол, за лечение на депресии и мании, антибиотици, някои продукти за лечение на СПИН, на тумори, за потискане на имунната система, за диабет, подагра и остеопороза и др.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 10 таблетки по 400 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *