Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БИОЛИН / BIOLIN

Съдържа нимезулид, лактоза монохидрат, царевично нишесте, микрокристална целулоза, колоидален безводен силициев диоксит, магнезиев стеарат, хипромелоза

Предназначение

биолин
С биолин се неутрализират състояния с болка и възпаление

БИОЛИН е нестероидно противовъзпалително средство; има добър болкоуспокояващ ефект. Използва се при менструални болки, при болки и възпаления след операции и травми, за лечение на остеоартроза и извънставни ревматични заболявания.

Как се приема

Таблетките БИОЛИН се поглъщат цели с вода; терапията с този медикамент следва да се провежда възможно най-кратко време.

Възрастни и деца над 12 години могат да приемат два пъти дневно по една таблетка от 100 мг след хранене. Пациенти в старческа възраст или бъбречни заболявания могат да приемат нередуцирана доза. При тежка бъбречна или чернодробна недостатъчност медикаментът не трябва да се приема.

При неволно предозиране потърсете медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

БИОЛИН – таблетки от 100 мг, обикновено се приема добре и страничните ефекти са поносими и преходни. Възможно е все пак някои от тях да създадат проблеми, за които да е необходима консултация с лекар. Сред често проявяваните са смущения в стомашно-чревния тракт: гадене и повръщане, диария или запек, газове, кръвоизливи, кризи от язва и гастрит; хипертония и замаяност, задух, сърбеж и обриви, прекалено силно потене, отоци. В по-редки случаи може да се развие анемия, свръхчувствителност, колебания в артериалното налягане, кръв в урината, задържане на урина, болка при уриниране, дерматити, топли вълни, общо неразположение и отпуснатост.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БИОЛИН не може да се използва при свръхчувствителност към някой от компонентите.

Не прилагайте при предишни алергични реакции към други нестероидни противовъзпалителни средства – дихателни спазми, обриви.

Този медикамент е противопоказан при напреднали чернодробни увреждания, заболявания на кръвта, след мозъчен кръвоизлив, язва, хипертония, сърдечна недостатъчност, бъбречна недостатъчност.

Не се прилага при деца под 12 години.

Не се препоръчва при бременност в третия триместър от бременността; не се прилага през периода на кърмене. Не бива да се приема по време, когато се правят опити за забременяване.

Лечението с БИОЛИН следва да се прекрати веднага, ако настъпят сериозни промени в здравословното състояние като жълтеница, гадене и повръщане, липса на апетит с последващи отклонения в показателите на кръвната картина.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на БИОЛИН с някои медикаменти може да повиши риска от токсични въздействия, затова пациентът трябва да бъде предупреден как да избегне опасността. Рисковано е съчетаването на този медикамент с продукти като варфарин, литий, салицилова киселина, метотрексат, циклоспорин, толбутамид, литий. БИОЛИН може да отслаби въздействието на някои диуретици, както и да увеличи опасността от стомашни кръвоизливи при съвместяване с калциеви блокери.

Да се избягва едновременният прием с алкохол.

_______

Усреднена цена в аптеките – 11 лв за опаковка от 30 таблетки по 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *