Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ГРИПЕКС ХОТАКТИВ за деца / GRIPEX HOTACTIVE for Kids

Съдържа парацетамол, фенилефринов хидрохлорид, аскорбинова киселина, калциев глюконат, манитол, лимонена киселина, натриев цитрат, захарин натрий, натриев цикламат, силициев диоксид, аромати

Предназначение

грипекс хотактив
Грипекс Хотактив за деца е възможност да се преборим с настинката и грипа

Детският продукт ГРИПЕКС ХОТАКТИВ е комбинация от парацетамол, фенилефрин и витамин С. Парацетамолът обезболява и смъква високата температура, фенилефринът свива кръвоносните съдове и снема отока на лигавиците в дихателната система – по този начин се улеснява дишането и се редуцира мъчителната секреция. Овладява се симптоматиката, характерна за състояния с настинка и грип. Добавеният витамин С стабилизира имунната защита и ускорява процеса на оздравяване.

Продуктът се препоръчва за краткосрочно лечение при възпалено гърло, хрема, главоболие, мускулни болки, температура и отпадналост като прояви на настинка или грип.

Как се приема

Този вариант на ГРИПЕКС ХОТАКТИВ е предназначен за деца на възраст над 6 години. По лекарска препоръка може да се дава и на по-малки, но само под медицински контрол.

Медикаментът е под формата на дозирани сашета. Съдържанието на всяко от тях се разтваря в 100 мл гореща вода и се разбърква до пълното разтваряне. Изпива се веднага след приготвянето. Дозата и продължителността на приема се съобразяват с възрастта на малките пациенти.

Деца на възраст 6-12 години могат да приемат ГРИПЕКС ХОТАКТИВ 3-4 пъти дневно – по едно разтворено прахче. Между приемите трябва да има интервал от най-малко 4 часа. При необходимост дневната доза може да се повиши, но не повече от 6 сашета за 24 часа. Медикаментът не може да се приема повече от три дни без консултация с лекар. Деца под 6-годишна възраст биха могли да приемат продукта само след конкретна преценка и препоръка на лекуващия.

При бъбречна недостатъчност интервалът между два приема трябва да бъде най-малко осем часа.

При неволно предозиране може да се почувстват гадене и коремни болки, повръщане, сънливост, впоследствие да се проявят смущения във функциите на черния дроб или сърдечно-съдовата дейност. Заради риска от тежки усложнения в такива случаи се търси незабавна медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът ГРИПЕКС ХОТАКТИВ за деца се приема добре при спазване на правилата за приложение, но страничните ефекти не са изключени и най-често се изразяват в главоболие, повишено кръвно налягане, замайване, безсъние и нервност, гадене и повръщане. Страничните ефекти в някои случаи могат да бъдат сериозни; спрете приема, ако се проявят алергични реакции – сърбеж, зачервяване и обрив, затруднено дишане и преглъщане, оток на лицето, устните, гърлото.

Сред нежеланите ефекти са също сърцебиене, зрителни смущения, кръвоизливи – включително подкожни.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ГРИПЕКС ХОТАКТИВ за деца не бива да се проявява при алергия към някоя от съставките.

Продуктът е противопоказан при високо артериално налягане, чернодробни страдания, заболяване на щитовидната жлеза.

Деца под 6-годишна възраст трябва да избягват медикамента освен в случаи, когато той е препоръчан изрично от лекуващия.

Продължителното прилагане на лекарството без лекарска препоръка и контрол може да провокира заболяване на бъбреците.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на този продукт с други лекарствени средства създава в определени случаи предпоставки за отслабване или усилване на въздействията, както и повишен риск от проява на странични ефекти. Необходимо е особено внимание за ограничаване на възможен паралелен прием с фенобарбитал и подобни, антикоагуланти, ацетилсалицилова киселина, МАО-инхибитори, трициклични антидепресанти.

Едновременният прием с антибиотика хлорамфеникол застрашава с увреждане на костния мозък. Съчетаването с медикаменти, които натоварват сериозно черния дроб, повишава риска от чернодробни увреждания.

_________

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 12 сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *