Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НУРОФЕН СТОПКОЛД / NUROFEN STOPCOLD

Съдържа ибупрофен, псевдоефедрин хидрохлорид, микрокристална целулоза, повидон, калциев фосфат, магнезиев стеарат, хипромелоза, талк, оцветители

Предназначение

нурофен стопколд
Нурофен стопколд помага при грип и настинка с болки в синусите и запушен нос

НУРОФЕН СТОПКОЛД е нестероидно противовъзпалително средство, производно на нурофен/ибупрофен. Съдейства за овладяване на болестни симптоми при простуда и грип – висока температура, главоболие, отпадналост. Допълнителната активна съставка псевдоефедрин въздейства върху кръвоносните съдове на носоглътката, като по този начин облекчава отоците и освобождава запушения и течащ нос. Както и НУРОФЕН, НУРОФЕН СТОПКОЛД се препоръчва за по-бързо излекуване и за стимулиране на имунната система. Специфичното приложение на НУРОФЕН СТОПКОЛД е свързано с прояви на хрема, възпаление на синусите, главоболие, възпаление и болки в гърлото.

Как се приема

Продуктът е предназначен за възрастни и за деца над 12 години. Обикновено се препоръчва първоначален прием на две таблетки наведнъж, след което се приема по една таблетка на четири часа. Максималната доза за денонощие е 6 стандартни таблетки.

Таблетките се приемат цели, с вода. Ако в рамките на 10 дни НУРОФЕН СТОПКОЛД не постигне очаквания лечебен резултат, направете консултация с лекар за промяна на терапията.

При неволно предозиране се препоръчва медицинска консултация

Възможни нежелани ефекти

Нежеланите ефекти при лечението с НУРОФЕН СТОПКОЛД най-често са обичайните за нестероидните противовъзпалителни – болки в стомаха, дискомфорт, гадене и/или повръщане, провокиране на вътрешни кръвоизливи – обостряне на гастрити, поява на черни изпражнения.

В някои случаи медикаментът може да предизвика астматични пристъпи, реакции на свръхчувствителност – сърбеж и обрив, затруднения при дишане и преглъщане, “свиркащо” дишане и недостиг на въздух. Регистрирани са също оплаквания от рода на жажда, мускулна слабост, безсъние, ускорен пулс и аритмия, болки в гърдите, главоболие. Счита се, че продължителното лечение с НУРОФЕН СТОПКОЛД повишава риска от инфаркт и инсулт.

Има информация за отражение на лекарствените въздействия върху слуха – влошаване и затруднено чуване, както и замайване, промени в настроението, смущения във функционирането на бъбреците и черния дроб, трудно уриниране.

При отделни пациенти е наблюдавано лющене на кожата и поява на повърхностни кръвоизливи, синини.

Кога НЕ БИВА да се употребява

НУРОФЕН СТОПКОЛД не бива да се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Лекарственият продукт не е подходящ за деца под 12-годишна възраст.

Не вземайте НУРОФЕН СТОПКОЛД, ако страдате от язва, гастрит или сте склонни към вътрешни кръвоизливи.

Медикаментът не се прилага в случаи на астма, диабет, хипертония, сърдечно страдание, заболявания на простатата и щитовидната жлеза, глаукома.

НУРОФЕН СТОПКОЛД е противопоказан по време на бременност или кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходимо е повишено внимание в случаите, когато се налага прием на НУРОФЕН СТОПКОЛД – а пациентът е на дългосрочна терапия с други медикаменти. Лечебната схема трябва да отчете взаимодействията на продукта с антикоагуланти, антидепресанти, потискащи апетита, диуретици, лекарства за сърце и хипертония, други нестероидни противовъзпалителни лекарства, метотрексат, продукти с литий, зидовудин.

_

Усреднена цена в аптеките – 6.50 лв за опаковка от 12 таблетки, или 13 лв за опаковка от 24 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *