4-те най-важни неща за медитацията

Искате да живеете по-дълго, да се чувствате по-добре и по-щастливи, да решите проблемите си и да опознаете себе си? Кое ще ви помогне? Отговорът е: медитацията. С нашите съвети ще имате възможността да въведете силата й в ежедневието си.

1. Седнете удобно!

И се отпуснете максимално. Затворете очи и скръстете крака. Можете да стоите и в други пози (крак до крак, полулотос, лотос). Важно е гръбнакът ви да е изправен и коленете ви да са на пода, ако сте седнали на земята. Опитайте да седнете на възглавница. Ако и така ви е неудобно, не се колебайте да легнете на пода или да седнете на стол.

meditaciya2. Започнете, без да бързате!

Опитайте лекото упражнение, което се състои в 10 вдишвания и 10 издишвани. Това е чудесно за успокояване на гнева и недоволството. Дишайте бавно и бройте наум. Вдишайте, издишайте…и отново бройте до десет. Не се опитвайте да въздействате върху дишането си, бъдете само свидетел на начина, по който то се случва. Повтаряйте упражнението по 20-ина минути един или два пъти на ден.

3. Отпуснете се напълно!

Не очаквайте веднага големи резултати, бъдете доволни от това, което сте почувствали. Бъдете търпеливи и в същото време любознателни. Не трябва да изпитвате вина, ако пропуснете упражненията си един ден. Най-важното е едно: да се отпуснете изцяло.

4. За да се превърне в навик…

Опитайте се да медитирате сутрин, след като се събудите или вечер преди да си легнете, когато сте изпълнили всички свои задължения или просто намерете времето, което ви е най-удобно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *