Как да удължим живота си с три години?

Редовната консумация на плодове и зеленчуци пази организма от окислителен стрес и забавя стареенето на клетките.

3godiniОкислителният стрес може да бъде неутрализиран чрез антиоксиданти – витамините Е и С, флавоноидите, каротиноидите. Някои изследователи смятат, че приемът на витаминозни таблетки може да се окаже опасен заради възможно предозиране и вместо да се удължи – животът може да се съкрати, предупреждава medikforum.ru. Ето защо насищането на организма с необходимите полезни вещества е най-добре да става по естествен път – чрез балансираното хранене. Учени от Каролинския университет в

Стокхолм доказват експериментално, че въвеждането на плодове и зеленчуци в менюто 3-5 пъти на ден може да отложи смъртта с три години.
Най-общо казано изследването потвърждава, че хората, които не консумират плодове и зеленчуци, умират по-рано от връстниците си. При петкратен прием доброволците преживявали връстниците си с 37 месеца, а при трикратен – с 32 месеца.

Ако не обичате плодове и зеленчуци, направете все пак така, че поне веднъж на ден те да присъстват принудително в менюто ви, съветват учените. Дори само еднократният прием е в състояние да окаже положителното си въздействие: той гарантира удължаване на живота с около година и половина.
Окислителният стрес е причиняван от дисбаланс между активността на свободните радикали, увреждащи клетката – и защитните механизми на човешкия организъм. Ако тези механизми не действат точно, тялото не може да неутрализира свободните радикали. Следват проблеми с кръвоносните съдове и възпалителни процеси.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *