Правилно изпълнените коремни преси правят корема плосък

Класическото упражнение гарантира стегната мускулатура, стига да го изпълняваш правилно

коремни преси

Когато нямате предварителна подготовка, започнете с обикновени преси с ръце на тила. Повдигайте главата и горната част на гърба до педя от пода. Задържайте при отпускането обратно на пода. Когато сте в състояние да направите 4 серии по 10-15 повторения, усложнете пресите с повдигане на краката.

У нас всички разбират от футбол, а вече и от фитнес. Мазнините били табу, искаш ли да отслабнеш. Коремните преси били чиста загуба на време. Всички тези твърдения са погрешни, най-вече последното. Никой все още не е измислил по-ефикасно упражнение за стегната и релефна преса. Но само при условие, че се изпълнява правилно.

1. Коремните мускули са няколко и всеки трябва да бъде натоварен подобаващо. Например косите се оформят с преси с усукване от талията. Ако те не са във форма, няма как да прибереш изпъкналото коремче. Правите мускули гарантират оформяне на талията, защото са свързани с косите. Следователно, трябва да се правят поне 3-4 вида преси, за да се постигне желания ефект.

2. Правилното изпълнение е гаранция за добър резултат. Когато легнеш на пода, гърбът трябва да е плътно допрян до него. При повдигането на горната част на корпуса главата остава в една линия с тялото, не се дърпа напред. Лактите са разтворени встрани и не се дърпа с тях напред. Движението трябва да е бавно и плавно. Не е необходимо да се повдигате до седнало положение. При това движение от един момент се задействат тръбните мускули, а не коремните.

3. Комбинирането на пресите с аеробно натоварване е задължително, особено ако имате натрупани подкожни мазнини. Няма друг начин да ги стопите. Дори с глад трудно се получава, ако все пак спазвате разумна норма на енергийна стойност на менюто.

4. Постоянство, постоянство, постоянство. Най-трудно се оформят коремните мускули, а точно те най-бързо излизат от форма. Затова 3-4 тренировки на седмица са абсолютно задължителни. Почивка до 7-10 дни е допустима, но не е желателна. Където и да се намирате, не е проблем да направите няколко коремни преси.

При усукване от кръста при изпълнение на пресата не допускайте брадичката да се доближава до гърдите. В най-горната фаза задържайте за няколко секунди и след това се отпускайте обратно. Движението трябва да е бавно и плавно. Изпълнявайте еднакъв брой повторения в двете посоки – в началото редувайте вляво и вдясно, а после правете всички серии в едната посока, а след това – в другата, съветва вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *