Четири полезни храни, които са по джоба на всеки!

Поскъпването на храните е факт и – повярвайте! – не е временно явление!

pasta-s-hek-maslini-i-cheri-domati-nice-bg-layfstayl-izdanie-moda-kozmetika-sport-avtomobili-interiorРазмножилото се човечество все по-трудно ще се изхранва; всеки дефицит се отразява оправдано или спекулативно върху потребителската кошница. Когато храната поскъпне, купуваме онова, за което ни стигат парите. Науката обаче призовава за разум: и с малко пари можем да си организираме питателно меню, в което присъстват най-важните елементи на здравословното хранене!
Изследователи от университета в Охайо стигнаха до извода, че разумната икономия от разходите за храна не означава да се лишаваме от нужни за здравето вещества, сочи medikforum.ru. Те направиха списък на храните, които всеки може да си купи и които – самостоятелно или в комбинация – гарантират присъствието на всички важни съставки, необходими за човешкия организъм.
Продуктите са четири и навсякъде по света имат ниска цена:
1. Домати. Продават се целогодишно и са полезни не само в пресен, но и в консервиран вид. Препоръчват се също сготвени, тъй като чрез тях се набавя изключително важното вещество ликопин – мощен антиоксидант, който предпазва от рак и други заболявания. Вариантите с доматени блюда са безброй: салати, сосове, супи. В тяхната здравословност не бива да има никакви съмнения.
2. Бобови растения /фасул, грах, леща, бакла/. Вегетарианците отдавна са открили този източник на растителни белтъци; не случайно се казва, че бобът е месото на бедния! Бобовите блюда доставят на организма лесни за усвояване белтъчини, като са спестени токсините от животинските белтъчни храни. И е много по-евтино!
3. Овесени ядки. Набавят на тялото полезни минерали и витамини, зареждат стомашно-чревния тракт с фибри, смъкват нивото на холестерина.
4. Макарони. Чиста и лесна за приготвяне храна. Може да се консумира самостоятелно или в комбинация със зеленчуци, сирене и кашкавал, месо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *