8 ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ правила за вечна младост

Какво да направите, ако сте открили у себе си признаците на стареенето?

Във всеки случай не и да се отчайвате. Напълно е по силите ви да отстраните някои нежелателни прояви на организма и да изглеждате по-млади. как аа съхраните младостта!

– Пийте зелен чай – той съдържа голямо количество антиоксиданти, неутрализиращи действието на свободните радикали и забавящи процесите на стареене.

– Яжте горчив шоколад. Водещи дерматолози от европейски страни установили, че няколко блокчета шоколад, употребявани всекидневно, са превъзходно средство против бръчки, при това снижават риска от възникване на рак на кожата. Причината е във флавоноидите, съдържащи се в какаовите зърна. Но трябва да се отбележи, че полезен е именно горчивият шоколад, съдържат 70 % какао.

– Правете си плодови маски – най-доброто средство против бръчки. Пригответе си самостосятелно маски от ягоди, папая, ябълки, грейпфрут; и т. н.

– Спортувайте. Доказано е, че мускулният тонус забавя стареенето на кожата. За да поддържате формата си, е достатъчна всекидневна половинчасова физическа активност.

– Смейте се. Смехът способства за снижаването на нивото на кортизола – хормона на стреса, в кръвта, а повишаването му води до появата на бръчки.

– Редовно правете любов. Редовният секс повишава нивото на серотонин – хормона на радостта, в кръвта и забавя процеса на стареене.

– Внимавайте с лекарствата! Когато вземате лекарствени препарати, обезателно обръщайте внимание дали те са съвместими с други лекарствени средства, храна и средства на фитотерапията.

– Настройте се за младост. Може би най-главното е вътрешната настройка. Изградете си позитивен възглед за живота.. Оптимизмът, навикът да виждате във всичко хубавото, любовта към близките и приятелите ще ви помогнат да изглеждате по-млади…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *