Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доверието кара сърцата да бият в унисон

Оказа се, че доверието е ключът към по-добри отношения между двама човека и прави сърцата им да бият в унисон

Доверието кара сърцата да бият в унисон
Доверието кара сърцата да бият в унисон

Когато хората започнат да се доверяват един на друг, сърцата им бият със синхронизирани ритми. Това са забелязали учените от университета в Орхус /Дания/. В тяхното проучване са взели участие 37 двойки доброволци. Участниците били помолени да си партнират докато сглобяват автомобили от конструктор LEGO, каза Zee News.

Контролната група просто правела коли от конструктора, докато експерименталната група трябвало да участва във игра, изградена на доверие. Учените открили, че сърцата на партньорите в експерименталната група започнали да бият в ритъм. В допълнение, на хората от експерименталната група сърдечната честота била значително по-висока от тази на доброволците от контролната група.

Между другото, учените от Университета на Джорджия, установили следното: доверчивите хора притежават определени характеристики на мозъка. При по-доверчивите участници в проучването е имало повече сиво вещество във вентромедиалната част на главния мозък – мозъчна област, свързана с оценката на социалните награди. Освен това, при най-много и най-малко доверчивите от доброволците се е увеличил обемът на амигдалата, която кодира емоционалната значимост.

Експертите препоръчват да се доверявате на партньорите си, тъй като това е не само гарация за спокоен семеен живот, но и за здраво сърце. Тук трябва да допълним още, че доверието и близките отношения между двама човека облекчават положението, когато е прекалено напечено, и пазят от стрес.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *