ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Растителни алтернативи на кравето мляко

Много хора са с непоносимост към лактозата и не могат да хапнат дори сирене и кисело мляко. На тях предлагаме да помислят за тези алтернативи.

milk-versus-plant-based-milksОрехови и зърнени млека

Макар и да не са истинските, има много орехови и зърнени млека на пазара. Трябва само да бъдете внимателни, ако пиете купени от магазина, тъй като много от тях съдържат добавени подсладители, консерванти, синтетични витамини или изкуствени аромати.

Соевото мляко е най-популярното зърнено мляко. То се прави от соя. Има високо съдържание на протеин (2.86 грама на 100 грама мляко) и няма холестерол.

Кокосовото мляко е течността, която се получава при настъргване на плътта на кокоса. Не го бъркайте с кокосова вода, която е течността, която се получава вътре в кокоса, докато плодът се формира. Кокосово мляко е с по-високо съдържание на мазнини, но като соята няма холестерол.

Бадемовото мляко се приготвя като соевото мляко и има приятен вкус. Проблемът с купеното от магазина бадемово мляко е, че съдържа карагенан, който е токсичен за храносмилателната система. Съдържа и синтетични форми на витамини А и D, които представляват някои рискове за здравето. Затова последвайте линка по-долу и си пригответе бадемово мляко по рецептата, която ви предлагаме.

Млякото от кашу се получава чрез накисване във вода на ядки кашу. След известно време те се разтварят и се използват за мляко. Отново този вид мляко от магазина често съдържа различни сгъстители, консерванти и синтетични витамини, така че да създадете свое собствено кашу мляко е по-добър вариант.

Оризовото мляко е чудесно за тези, които имат алергии, но понякога могат да бъдат произведени с потенциални алергени. Гледайте на етикета, за да се избегнете проблеми.

Слънчогледово мляко скоро започна да се произвежда за продажба на дребно. То идва от слънчогледово семе.

Други млека, които могат да бъдат на разположение са овесено мляко, киноа мляко и мляко от зърнен  микс, за което се използват няколко вида зърна.

Страхотна рецепта за домашно бадемово мляко за пиене

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *