Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лесни начини да се избавим от задържането на вода

Жените са по-податливи на този проблем

Задържането на вода е често срещан проблем сред съвременното общество.

Най-засегнати са дамите, които изкарват целия си работен ден зад бюрото.
Неприятният проблем може да се появи в резултат на редица странични фактори като обездвижване, рязко напълняване, недостатъчно количество на приеманата вода, повече сол в храната и др.

Ето и няколко лесни начина, които ще ви избавят от този проблем:

Магнезий
Често пъти задържането на течности е в резултат на недостига на магнезий. Можете да си го набавите чрез хранителни добавки като приемате два пъти дневно по 200 мг.
Добре е да увеличите и приема на продукти, съдържащи този толкова важен елемент. Той се съдържа в големи количества в бадеми, нахут, орехи, лешници, боб, леща и др.

Жените са по-податливи на този проблем
Жените са по-податливи на този проблем

Контрастни душове
Тези душове оказват благотворно влияние не само върху целулита. Започнете с контрастния душ, насочвайки струята първо към прасците, след това към бедрата като редувате студената вода и поносимо горещата вода на интервали от 1-2 минути.

Вдигнати крака
Вдигайте краката си нагоре при всяка възможност. По този начин ще подобрите кръвообращението и отокът в крайниците ще спадне.

Вода
Може да ви звучи банално, но приемът на вода има безотказно действие при подути крака, тъй като в нередки случаи отоците се дължат на излишната сол, а тя може да бъде изхвърлена с водата.
Ако искате да подобрите вкуса й и да засилите действието й можете да добавите краставица, мента и лимон.

Масаж
Редовният масаж на краката ще подобри функцията на лимфната система. Започнете от глезените, стъпалата и постепенно продължавайте нагоре, пише ezine.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *