Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво провокира задържане на вода в крайниците?

Подуването на глезените не е само естетически проблем

вода в кракатаКогато вечер легнете, тези задържани течности тръгват по тъканите и мускулите, което води до подуване на врата. Резултатът се появява по време на дишането, докато спим – известно като сънна апнея. Състоянието кара човек да се събужда уморен, с главоболие и провокира сърдечни проблеми.

Застоялият живот повишава риска за дробовете

Връзката е много простичка – дългото стоене в канапето или на стола е свързано с липсата на физическа активност. При жените, които малко се движат, рискът да получат белодробна емболия е два пъти по-висок. Седналата позиция забавя кръвообращението и благоприятства развитието на съсиреци, които могат да попаднат в белите дробове.

Затлъстяването е ускорено

Всеки път, когато похапвате, се забелязва скок на кръвната захар. Гликемията се покачва, което отключва процеса на натрупване на мазнини в тялото. Дългото и постоянно седене по цял ден на едно място превръща този нормален процес в рискова ситуация.

Същият процес може да се наблюдава при здрав човек, който е намалил наполовина ходенето за деня – тогава
нивото на кръвната захар се покачва след всяко хранене, дори яденето да е в нормалното количество и да не е калорично. С една дума – седенето дълго на едно място повишава риска от диабет тип 2.

Човешкото тяло е създадено, за да се движи. Обездвижването е опасно не само за здравето, но предизвиква преждевременна смърт. Ако седите повече от 6 часа на ден, рискът да се разболеете и да умрете е 40% по-висок, ако седите само 3 часа обездвижени. Статистиката се отнася за напълно здрави физически хора, а не за болни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *