ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Искате да победите астмата и алергията? Дишайте правилно!

Дишайте, за да победите алергиите и астмата

Повечето хора обикновено не се замислят за дишането. Та нали то е преди всичко рефлекс – нещо, което правим също толкова неволно, както и спането? Ако страдате от астма или алергии обаче, вероятно отдавна сте престанали да приемате дишането за даденост. Трябва да се научите да се концентрирате върху начина си на дишане и да укрепите диафрагмата, за да подобрите процеса.

Както е известно на всеки спортист, белодробният капацитет може да се развие. Дишането се контролира от мускули, които могат да се тренират, укрепват и подобряват. Лесен начин да го направите е чрез Дихателна координация – метод, основан на факта, че при астма проблемът не се състои в това да вдишате въздух, а как изцяло да го издишате от дробовете си. Тъй като дихателните пътища се стесняват и се изпълват със секрет, организмът се бори да изведе навън вдишания въздух. По този начин наситеният с въглероден диоксид въздух се натрупва в белите дробове, а човек поема все по-малко кислород с всяко вдишване.

За да помогне на страдащите да издишат по-голямо количество въглероден диоксид от дробовете си,

Дишайте правилно!
Дишайте правилно!

американският учен Карл Стаф създава процеса за Дихателна координация. Целта е да се укрепи диафрагменият мускул, за да може човек по-ефективно да вдишва и издишва въздуха. Освен това като научите как да удължавате момента на издишането, упражнението е в състояние да намали паниката, която често съпровожда астматичния пристъп, като ви помага сами да го ограничите и да намалите интензивността му.

„Най-разпространеният проблем, който наблюдавам при засегнатите от астма, е това, че вдишват прекалено много – твърди Лин Мартин, инструктор по Дихателна координация от Ню Йорк, която води и лекции на студенти по анатомия в Нюйоркския университет. – Те работят прекалено усилено, за да успеят да внесат повече въздух в белите си дробове, използвайки неподходяща за целта мускулатура.“ Това може да е една от причините хората с астма често да се оплакват от болки в гърба след пристъп.

Като системно развива диафрагмата с помощта на следващото упражнение, Мартин твърди, че човек ще е в състояние да издиша въздуха от дробовете си по-лесно и ще предотвратява недостига на въздух и повърхностното дишане, така често срещани при страдащите от астма.

Какво ще правите

Ще усвоите техниката на Дихателна координация, за да укрепите диафрагмата и да подобрите дишането си.

Как да се подготвите

Изберете момент, в който няма да ви прекъснат, уединете се на тихо местенце и носете удобни и свободни дрехи.

С какво да разполагате

Две възглавници плюс всичко необходимо, за да лежите удобно на пода.

Как да се упражнявате?

Легнете на пода и започнете да дишате – челюстта ви трябва да е отпусната, а устата – отворена. Това ще ви помогне да държите гърлото отпуснато. Правете това елементарно упражнение всеки ден поне по 10 минути.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *