Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето ги съветите на специалистката по йога за жени и бременни Лиза Атфийлд

Практикуването на йога може да ви помогне да подготвите ума и тялото за процеса на забременяване и износване на плода

йога бременни Изберете лесни пози, които ще може да правите всеки ден. Йога ще спомогне за укрепване мускулите на краката, подобряване на кръвообращението, повишаване на енергийната и също така може да помогне за намаляване крампите на краката.

Ако се напрягате твърде много с гимнастика и упражнения по йога, ще влошите шансовете си за зачеване също както и ако изобщо не правите гимнастика. Претоварването освобождава хормона на стреса кортизол, който потиска репродуктивните функции.

Умерените упражнения, от друга страна, доказано подобряват шансовете за зачеване. За вас са подходящи леките, но чести раздвижвания с тай чи, йога, пилатес или просто с разходки сред природата.

Дишайте с корема

Дишането с корема е прекрасен способ за очистване от стреса и за трупане на вътрешни сили. Седнете или легнете в удобна поза и поставете ръце върху корема си, без да натискате. Затворете очи и се съсредоточете върху естествения ритъм на вашето дишане. Ще усетите как коремът ви се надига и отпуска. Отпуснете раменете и лицевите мускули и дишайте по-дълбоко. Гръдният ви кош ще се разтвори. Прочиствайте ума си от лоши мисли при всяко вдишване.

Правете лунната поза

Зачеването се улеснява от лунната поза (Шашанкасана). Седнете на пети и масажирайте нежно коремната област. Това влияе благотворно на половата система и на мъжа, и на жената. После вдигнете ръце над главата с разтворени рамене. Издишайте и наведете торса напред, държейки все така ръце над главата в една линия с торса. Допрете пода с длани и чело, като свивате леко ръце, за да ги отпуснете, докато и лактите опрат в пода.

Заемайте котешката поза

Котешката поза (Мархарисана) не само отпуска гърба и подобрява гъвкавостта му, но и усилва притока на кръв и енергия в областта на таза. Застанете на 4 крака с перпендикулярни бедра над коленете и прави ръце на нивото на раменете. Вдишайте, извивайки гръбнака в дъга надолу, и вдигнете поглед нагоре. Това е изпъната котка. Издишайте, навеждайки глава надолу, докато брадичката опре гръдния кош, а гръбнакът се извие в дъга нагоре. Това е свита котка. Повторете двете пози по 10 пъти.

Излизайте навън

Доказано е, че сред природата човек се отпуска, освобождава се от стреса и си подобрява настроението. Това на свой ред повишава шансовете за зачеване. Излизайте навън всеки ден, дори да е само за 10 минути в обедната почивка. Разхождайте се в близкия парк. А най-добре в гора.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *