ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

С луга се лекуват повече от 90 заболявания

Поморийската луга има лечебен ефект при артрит, дископатии и трудно зарастващи рани

луга Ако случайно решите да отдъхвате по бреговете на родното Черноморие, може да се възползвате от профилактичните или лечебни процедури с луга. Лугата е гъста, подобна на масло течност. Тя е остатъчен натурален продукт, който се получава при производството на сол. Лугата от езерата край Бургас и Поморие по състав е близка до разтвора на тамошната лечебна кал и има подобно действие. Родната луга е богата на магнезий, йод и калций. В нея се откриват и такива полезни елементи като натрий и сяра. А хлорът, въглерода, флуора, фосфора и цинка затвърждават позициите ѝ като едно от най-ефективните природни средства, с помощта на което можем да лекуваме различни заболявания.

Магнезиевият хлорид и магнезиевият сулфат е с най-високо съдържание в лугата. Клетките в организма се нуждаят от магнезий, за да могат да произвеждат енергия. По този начин се ускорява метаболизма. Магнезият е нужен за здравето на нервната система и за нормалната работа на мускулите. С негова помощ косата, кожата и ноктите стават не само по-красиви, но и по-здрави.

Колкото повече умора и стрес натрупваме, толкова повече магнезият в организма става по-малко. Затова след физическо или умствено натоварване организмът се нуждае от него. Лугата е богата и на биологично активни вещества, като микроводорасли, зоопланктон, полезни бактерии със силен противовъзпалителен ефект.

Природният продукт помага при повече от 90 заболявания. Главно при болести на опорно-двигателния апарат, при ревматични проблеми. Терапия с луга трябва да се прави и при гонартроза и коксартроза. Те помагат и при равматоиден артрит. При травми на меките тъкани, навяхвания, изкълчване на стави, счупвания, при невралгии, неврити, плексити, дископатии са необходими малко повече процедури. Натуралната луга лекува трупно зарастващи рани и кожни заболявания: псориазис, невродермити, екземи. Освен това премахва умората и тежестта в крайниците, действа тонизиращо на целия организъм, стимулира естествената имунна защита. Посещението на лечебните басейни с луга е безплатно. Добре е да се стои в тях първоначално 7-10 мин., като постепенно времето се увеличава до 20-30 минути. Много често натуралният продукт се прилага и чрез компреси.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *