Рецепта за дълголетие от 103-годишния японски лекар Шигеаки Хинохара

Доктор Шигеаки Хинохара от Япония, който стана на 100 години в началото на октомври 2011 г., е лекарят с най-дълъг стаж в целия свят

лекар столетник Той започва да практикува медицина през 1941 година. Така службата му в името на здравето на хората е влязла в осмото десетилетие. Неговата сила за изцеление и предоставяне на човечеството по-добър живот е невероятна. Кариерата му е белязана от доброта, постоянство и позитивна визия, посветена да направи живота на хората щастлив и здрав. Животът и работатата на японския лекар е вдъхновение и урок, който може да ни научи да живеем по-добре и да се грижим за здравето си.

Ето пет от неговите съвети, както и билкова рецепта, която доктор Шигеаки Хинохара е споделил с пациентите и семейството си.

– Грижете се за вашето тегло
– Поставяйте си цели и чертайте планове, които да очаквате с нетърпение.
– Насладете се на това, което правите, и след това няма да има нужда да се пенсионирате.
– Протегнете ръка и споделете това, което сте научили.
– Намерете добър модел за подражание.

Ето и напитката доктор Шигеаки Хинохара, която се пие в продължение на 40 дни, като курсът се прави два пъти годишно, през 6 месеца.

Тази напитка подобрява качеството на кожата и я подмладява, помага при лечение на артрит.

Състав: 5 ч.л. куркума (на курс); 0,5 ч.ч. вода; пълномаслено мляко; масло гхи (топено масло) или бадемово масло; мед, щипка ситно настърган джинджифил.

Куркумата се смесва с водата и се кипва за осем минути – получената паста се съхранява в хладилника. Преди сън загрейте (но без да кипне) 250 мл мляко и добавете 2 с.л. масло гхи или бадемово, плюс четвърт чаена лъжичка от пастата от куркума и джинджифила.

Разбъркайте и добавете канела (1 щипка) и мед. Според доктор Шигеаки Хинохара разтопеният мед е отрова, затова трябва да се употребява отделно, без да се нагрява. Пропорциите могат да се променят, като се достигне до 1 ч.л. куркума еднократно, а маслото да се намали до 1 с.л., ако ви е мазно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *