Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Смъкнете кръвното с картофи – ето как!

Две малки порции варени червени картофи на ден смъкват артериалното налягане средно с 4% и не причиняват напълняване. Твърдението е на американски учени от Пенсилвания.

potУчените провели експеримент, който трябвало да провери въздействието на тази традиционна храна, описват от medikforum.ru. За опитите били избирани по 6-8 неголеми картофа на човек. Участвали 18 доброволци – хора с наднормено тегло, страдащи от хипертония, повечето от тях на лекарства за контрол на кръвното налягане.

В продължение на четири седмици половината доброволци похапвали всеки ден от картофите, а останалите нямали това удоволствие. След изтичането на контролния срок ролите се разменили – сега първата група била без картофи, за разлика от втората. През цялото време на опитите здравето на всички било стриктно проследявано. В крайна сметка се оказало, че кръвното на всички доброволци трайно е намалено с 3.5 до 4.3%, а килограмите на нито един не са се увеличили.

Научният екип предварително е познавал по-стари изследвания по темата – вече е известно, че компоненти от картофите действат като някои от по-слабите медикаменти за понижаване на артериалното налягане. Сега въпросът е дали такъв ефект имат и обикновените жълти картофи. На някого понижение от ранга на 4% може да изглежда незначително – но то е напълно достатъчно да неутрализира риска от развитие на сърдечни заболявания.
Специалистите тук припомнят, че за да има полза от картофите, те не трябва да се пържат, а да се варят – при това с обелката.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *