Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се храним според вида на кожата си

От храненето зависи здравето; зависи видът ни, включително – състоянието на кожата.

kogaАмерикански учени съветват дамите, които са особено загрижени да имат сияйна кожа, да обръщат внимание не само на козметиката и редовните процедури. Важно е какви храни избират според типа и състоянието на кожата си, отбелязват от medikforum.ru.

Ето някои правила на храненето, чието спазване ще направи възможно балансираното здраве и сияйната визия:

  • За всички типове кожа: добре е да се избягват продуктите с добавена захар, да се ограничат пържена, солена и преработена храна. Повече антиоксиданти – има ги в органичните плодове и зеленчуци, ядките, зеления чай и натуралния шоколад. Добро решение са храните с витамини С и Е – семена, спанак, портокали, грейпфрут, домати. Такова хранене съдейства за продукцията на колаген и за блокиране на свободните радикали.
  • За кожа, склонна към обриви и пъпки: причина за това обикновено са хормоналният дисбаланс и неподходящото хранене. Експертите препоръчват ограничаване или спиране на млечните храни и храните с глутен. Дали и двата фактора въздействат във всеки конкретен случай може да се установи, ако посочените храни се елиминират последователно и се преценява дали състоянието на кожата се променя. Изключването на всяка група се прави за три седмици. Добрите храни в случая са моркови, картофи, портокали и тиква.
  • За суха кожа, податлива на екземи и розацея: избягвайте пикантните храни, силните подправки, соленото, преработените храни. Диетата трябва да е богата на витамини С и Е, ненаситени мастни киселини омега-3.
  • За старееща кожа: избягвайте домати и патладжани, сведете до минимум млечните продукти, цитрусите и храните с глутен. Много полезни в случая са мазните риби и орехите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *