Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет сигурни последици на стреса

Стресът причинява различни промени в организма, по които се съди за нервното изтощение и/или настъпили като последица хранителни дефицити.

stresНевъзможността да се усвоят полезни хранителни компоненти в състояние на стрес причинява някои специфични промени. Ето кои са показателни за преживения стрес (по medikforum.ru):

  • Цепнатини в ъгълчетата на устата. Причина за тях е дефицитът на витамини и особено на витамин В6. Витамините от тази група са изключително важни за здравето на нервната система. Те участват в трансформирането на протеини, мазнини и въглехидрати в енергия. Преразходът им поради стрес може да се компенсира с подходящо хранене – риба и пиле, яйца, спанак, семена и ядки – особено орехи, авокадо, банани и броколи, кафяв ориз, картофи.
  • Скърцане със зъби. Средството срещу подобна проява на стрес, изчерпващ запасите на витамин В5, са пресните зеленчуци, бобови храни, гъби, ядки, яйца и нетлъсто телешко месо.
  • Бели петна по ноктите. Често си казваме, че са поради недостиг на витамин С, но всъщност става дума за дефицит на цинк. В периоди на стрес цинкът се използва най-активно и дефицитът му е обясним. Компенсираме с месо, риба, семена и ядки, морски дарове.
  • Запек или диария. Работата на чревния тракт се нарушава при недостиг на магнезий. Не е тайна, че магнезият е твърде важен за организма: той е 70% от костите ни. При стрес буквално стопяваме запасите си от магнезий, а после това се усеща чрез болки в мускулите, безсъние, депресивни състояния и тревожност. За набавяне на магнезий редовно се похапват моркови, ядки, соя, елда, тъмнозелени зеленчуци, картофи, риба, месо и авокадо.
  • Кървене на венците. Тук вече наистина става дума за дефицит на витамин С. Този витамин участва в 300 метаболитни процеса в организма ни. Необходим е за изработването на колаген. Дефицитът му може да причини кървене и в други органи и тъкани. Преодоляваме дефицита чрез цитруси, зелени зеленчуци, аспержи, ягоди, авокадо, броколи, брюкселско зеле, манго, лук, папая, спанак, домати, ананас.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *