ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вкусно и здравословно: Ориз с джинджифил

Това е един от най-вкусните начини да включите в хранителния си режим висококачествените зеленчукови белтъчини от соевото сирене.

Продукти:

1 чаша сухо бяло вино или пилешки бульон
1/4 чаша светъл соев сос
2 супени лъжици мед
1 супена лъжица настърган обелен пресен джинджифил
375 г твърдо сирене тофу, нарязано на кубчета по 2,5 см
1 чаша бял дългозърнест ориз
2 скилидки чесън, пресовани
1 пакет (500 г) замразени смесени китайски зеленчуци, леко размразени
5 стръка зелен лук, нарязани на парчета по 5 см
1/4 чаена лъжица пипер
oriz1 голямо яйце, леко разбито

1. В голяма залепяща се найлонова торбичка сипете виното, 1 супена лъжица от соевия сос, меда и 1 чаена лъжица джинджифил. Прибавете сиренето тофу, отстранете излишния въздух, затворете торбичката и внимателно я разклатете, за да се размесят съставките. Оставете маринатата в хладилник за 1 час, като я обръщате от време на време.

2. Гответе ориза според указанията на опаковката; запазете го топъл. Междувременно намажете с мазнина уок или голям дълбок тиган и го оставете на силен огън, докато се загрее, но не е започнал да пуши.

3. Запържете чесъна и останалия джинджифил около 1 минута, докато отделят аромата си. Прибавете смесените зеленчуци, половината зелен лук, ориза, останалия соев сос и пипера. Гответе ги около 4 минути, докато смесените зеленчуци се загреят цялостно. Избутайте съставките в единия край на уока и сложете в тигана разбитото яйце. Оставете го почти да се втвърди, като го разрязвате на ивици с помощта на топлоустойчива шпатула.

4. Изсипете маринатата в малка тенджера. Варете я на силен огън в продължение на 2 минути. Прибавете в уока сиренето тофу и маринатата. Запържете около 4 минути, докато тофуто се загрее цялостно. Поръсете с останалия зелен лук.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *