ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При студени крайници най-добри резултати дават ето тези рецепти

Студените крайници са често срещано оплакване, което тревожи доста хора не само през зимата, но и целогодишно

 

студени крайници От студени крайници страдат най-вече жени на средна възраст, но според лекарите напоследък се увеличава броят на мъжете. В някои случаи състоянието е почти целогодишно. Причините понякога са съвсем безобидни, друг път насочват към заболяване. При жените студените крайници са често оплакване преди менструация.

Има и някои по-сериозни причини за изстиването на краката и ръцете. Синдромът на Рейно се характеризира със спазъм на артериите, които кръвоснабдяват ръцете и краката. Реакцията се причинява от ниски температури или стрес. В резултат на нарушеното кръвообращение се намалява притока на кислород и хранителни вещества към крайниците.

Липсата на магнезий също може да е причина за студени крайници. Благодарение на този микроелемент мускулите и нервите функционират нормално, сърдечният ритъм е стабилен, кръвното налягане – в норма, а костите – здрави. Набавяйте си магнезий от консумацията на спанак, боб, грах, ядки, семена, пълнозърнест хляб, минерална вода.

Студените ръце и крака може да затоплите с лечебни чайове и масажи. 25 г смес от женшен и годжи бери се варят на тих огън в 1,5 л вода около 15 минути. Преди да я изпиете прецедете течността.

Има и друг вариант с женшен. 7-8 парчета сушени корени и 15 ореха се заливат със студена вода. Когато сместа заври, намалете температурата на котлона и оставете за 10-15 минути. Чаша топъл чай се пие преди лягане.

Много е полезна и цитрусовата смес от 2 лайма и 2 портокала. В блендер смелете плодовете с корите, но без семките. Добавете 2 с.л. мед и оставете на стайна температура 24 часа. След това приберете в хладилника. Хапвайте по 2 ч.л. половин час преди ядене 3 пъти дневно. Постоянствайте 1 месец.

В домашни условия може да си приготвите специална смес, която да втривате с леки масажни движения в кожата на ръцете, стъпалата и прасците. Наблегнете на точката, намираща се в центъра на стъпалото – там, където е по-вдлъбнато. Необходими са ви по 3 капки етерично масло от розмарин и черен пипер плюс една супена лъжица зехтин.

Препоръчително е картофите често да присъстват в менюто ви – те са богати на калий, който подобрява кръвообращението. Контрастните водни процедури също помагат за по-доброто оросяване. Дръжте крайниците си под топла вода, а след това под студена.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *