ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Добро ли е равновесието ви? Направете този тест и ще разберете!

Това е обикновен тест, който можете да направите вкъщи. Необходим ви е хронометър или асистент с часовник със секундомер.

– Обуйте обувки с равна подметка или останете боси и застанете изправени срещу плот или здрав стол с висока облегалка (за да се хванете, ако започнете да се олюлявате). Ако не сте сигурни в равновесието си, направете теста само ако в близост има легло и за предпочитане в компанията на някой, който да ви хване, в случай че паднете.

ravnovesie– Скръстете ръце върху гърдите си и вдигнете единия си крак, присвит в коляното под ъгъл от 45 градуса. Затворете очи и същевременно пуснете секундарника или помолете асистента си да го направи.

– Спрете отмерването в момента, в който отпуснете ръцете си, загубите равновесие или трябва да върнете крака си на земята. Дайте си няколко минути почивка и повторете упражнението с другия крак.

Сравнете времето си със средните показатели за различните възрастови групи:

20-49 години: 24-28 секунди
50-59 години: 21 секунди
60-69 години: 10 секунди
70-79 години: 4 секунди
80 и по-възрастни: повечето хора изобщо не могат да го направят

Ако сте много под средното време за възрастовата си група, се поинтересувайте какви упражнения за равновесие можете да правите и се консултирайте с личния си лекар дали някои от медикаментите, които приемате, пречат на равновесието.

Определени здравословни проблеми също могат да влияят на баланса. Добре е периодично да повтаряте теста.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *