Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Скрибинският камък лекува безплодие и тежки болести с много вяра и малко магия

Хората разказват, че светилището Скрибина край село Крибул от векове лекува болни и помага на бездетни семейства

скрибина Пътят до лечебното място е изключително труден, защото такъв просто няма – няма нито асфалтиран път, нито горска пътека.
Светилището Скрибина носи името от върха в Западните Родопи. Необикновените скали имат странни, причудливи форми, с тесни процепи между тях. намират се на стръмен склон, а наблизо има и дъбова гора, окичена с дрехите на стотици хиляди излекувани хора.

Някои хора намират мястото за странно или по-скоро магическо. Има ритуали за изцеление, които се изпълняват, но малцина са онези, които ги знаят. Най-често това са местни хора от село Крибул.

Скрибинският камък лекува всякакви болести, но най-често здрави от тук си тръгват хора с психични заболявания и женско безплодие. Местните хора разказват, че мястото си има стопанин. Какъв точно е той, никой не знае. Може да е всичко. На различни хора се привижда под различна форма.

Какво се прави, когато се стигне до Скрибинския камък? Взимат се 3 камъчета и се почуква с тях. Така стопанина разбира, че има болни хора, които търсят изцеление. Предварително се взима червен конец, дълъг колкото е ръстът на човека. Този конец се увива около краката и се изричат магически думи. След това конецът се закача на дървената стълба към дупката. Хората пускат в плоска скала и стотинки като символичен дар за полученото здраве. Провират се през скалните отвори, събличат стара дреха, която връзват за дърво, и се смята, че са оставили всички болести тук. Никой не бива да пипа оставените стотинки, конци и дрехи, за да не приеме от тях болестта на другия.

Дупката между скалите изглежда тясна, но няма човек, който да не се е промушил. Колкото повече те притискат скалите, толкова по-бързо ще намериш лек, казват в Крибул.

Скрибинският камък лекува, но най-важна е вярата. Ако човек дойде предубеден, без вяра, нищо няма да се получи, казва жителка на селото.

По стотиците избелели дрехи по клоните на вековните дъбове личи колко много хора са търсили изцеление от светилището Скрибина.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Скрибинският камък лекува безплодие и тежки болести с много вяра и малко магия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *