ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АВАМИС / AVAMYS

Съдържа флутиказон фуроат, безводна глюкоза, целулоза, полисорбат 80, бензалкониев хлорид, динатриев едетат, вода

Предназначение

232534Назалният спрей АВАМИС блокира възпалителните процеси при целогодишен алергичен ринит или сенна хрема. Препоръчва се при запушен и течащ нос, сърбеж в носа и очите, сълзене, мъчително кихане. Глюкокортикостероидът АВАМИС е особено ефикасен при алергия към домашен прах, животински косъм и плесени.

Как се приема

Назалният спрей АВАМИС се прилага веднъж дневно, препоръчително е това да става в едни и същи часове. Възрастни, както и деца и подрастващи над 12-годишна възраст правят по две впръсквания в ноздра до овладяване на симптоматиката, след което лечението продължава с по едно впръскване. Деца от 6 до 12 години се лекуват с едно впръскване в ноздра веднъж на ден; медикаментът не бива да се прилага, ако пациентът няма навършени 6 години.

Спрей формата въвежда медикамента в носната кухина под формата на фина мъгла. Аерозолът не бива да попада в очите; ако това се случи, очите веднага трябва да се изплакнат обилно с вода.

Спрей-ампулата е предназначена за индивидуална употреба; не преотстъпвайте и не ползвайте медикамент, който не е ваш. Преди употреба спреят трябва да се разклати енергично, за да може лекарственият разтвор да се втечни.

Възможни нежелани ефекти

Приложението на АВАМИС може да провокира алергична реакция – внезапна слабост и прилошаване до припадък, кожни обриви, оток на лицето, затруднено дишане с хрипове. При такива симптоми незабавно се търси медицинска помощ, а лечението с медикамента се прекратява.

При продължително приложение (повече от 6 седмици) АВАМИС може да причини леко кървене от носа. Често е съобщавано за кървави жилки при издухване на носа, дразнене и сухота, болка и парене, разраняване на носната лигавица.

Продължителното лечение с АВАМИС може да се отрази на хормоналния баланс на пациента; при деца са регистрирани случаи с потиснат хормон на растежа. АВАМИС може да причини глаукома или катаракта, ако се използва продължително и във високи дози.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не бива да се използва, ако потребителят има алергия към някоя от съставките.

Не се препоръчва за бременни и кърмачки; ако приложението му е наложително за тези потребителски групи, е необходимо лекар да прецени възможния риск.

Да не се прилага при деца под 6-годишна възраст.

При пациенти с дегенеративни проблеми на зрението или диабетици да се използва само след лекарска консултация.

Взаимодействие с други медикаменти

АВАМИС не бива да се прилага паралелно с други медикаменти за нос – капки или спрей, които съдържат стероиди.
Лекуващият преценява дали АВАМИС може да се комбинира със стероиди – включително стероидни кремове, медикаменти за астматици, лекарството за СПИН-пациенти ритонавир, препаратът кетоконазол за гъбични инфекции.

Усреднена цена в аптеките – 20 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *