ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Селфито помага на младите хора да станат по-уверени

Много неща се изписаха за селфито – полезно ли е, или е проява на лудост

selfie Каквото и да е мнението на специалистите, то ще продължи да съществува и ще бъде част от случващото се с младите хора. След негативните оценки и заключения, които някои изследователи направиха по повод селфитата, дойде ред да чуем и нещо по-оптимистично.

В проучване, проведено наскоро, са взели участие 2000 души на възраст от 18 до 24 години. От това проучване стана ясно, че селфито не е признак на егоцентризъм. Тези снимки помагат да се развива личността на младите хора и да се повиши тяхното самочувствие и увереност в себе си.

И мъжете, и жените, които си правят селфи, са на мнение, че трябва да наблегнат на очите и че те са най-привлекатената черта от тяхното лице. Такова е мнението на анкетираните. Най-нежеланата особеност, която може да се вижда на снимката, е затлъстяването. Този факт, според специалистите, се дължи на популярността на „белфи-то(снимки на задните части) и поради тази причина е за предпочитане младите хора да са слаби. това важи в случаите, в които те снимат себе си и разглеждат снимки на връстници.

В допълнение, учените са открили, че анкетираните на възраст 25 до 34 години харесват тялото си, за разлика от по-младите. Най-много харесват тялото си хората на възраст 29 години.

Друго проучване , проведено от Американската академия по лицева пластична и реконструктивна хирургия, установи, че селфито принуждава хората да се замислят за пластична хирургия. Много от тях са готови да се оперират, за да изглежда добре в социалните мрежи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *