ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Коя подправка какво лекува?

Коя подправка какво лекува? Трябва да сме добре информирани за полезните въздействия на подправките. В същото време да не забравяме, че и тук важи условието за спазване на правила и количествени граници.

2Лечението с подправки, както и с билки, не дава бърз ефект – но ефект със сигурност има, при това траен. Вижте коя подправка за какво помага!

  • Джинджифил: Подобрява храносмилането и облекчава пристъпите на гадене, включително при токсикози наранната бременност, описват от medikforum.ru. Джинджифилът помага при подут корем и метеоризъм, като успокоява иосвобождава от напрежение чревния тракт. Хора с остеоартрит и ревматоиден артрит твърдят, че редовният прием на малки количества джинджифил облекчава болките и ла.
  • Канела: Регулира кръвната захар, помага да се преодолее вредната тяга към сладки храни. Канелата намалява стойностите на липидите в кръвта – включително лошия холестерол.
  • Лют червен пипер: помощник в храносмилането. Лютият пипер подобрява метаболизма и оптимизира функционирането на чревния тракт. Сред свтовните знаменитости в момента са много популярни диетите, включващи лимонов сок и лют червен пипер.
  • Горчица: Използвали са я като лекарство от древни времена. Семената от хардал или синап, които са суровина за класическата горчица, съдържат натуралните компоненти глюкозинолати. Те забавят растежа на злокачествените клетки, особено в белите дробове и храносмилателната система. Горчицата освен това е богата на селен и магнезий, като по този начин се облекчават симптомите на астмата.
  • Индийско орехче: От години е препоръчвано за лечение на безсъние, но също така поддържа мозъка в добра кондиция и предпазва мозъчните клетки от необратими дегенеративни изменения, от деменция. Заслуга за това има активният биокомпонент миристицин. Освен това индийското орехче вкарва в организма мед, калий и калций, желязо, манган, цинк и магнезий. Д не забравяме обаче, че дозите индийско орехче винаги трябва да са точни, неголеми: то има халюциногенен ефект. Максималната доза за един прием е не повече от четвърт чаена лъжичка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *