Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се отслабва със зелен чай

Зеленият чай наистина може да помага при стопяването на излишните килограми.

zelenЗа да постигнете такъв ефект обаче трябва да изпивате по седем чаши декофеинизирана напитка. До цитирания извод са достигнали британски учени от Anglia Ruskin University, описват от medikforum.ru.

Тема на тяхното изследване било въздействието на зеления чай в битката с излишните килограми. За опитите си изследователите използвали екстракт от декофеинизиран зелен чай. В експериментите участвали 14 доброволци мъже, разделени на две групи. Всички те трябвало три пъти седмично да смъкват калории на велотренажор. Едната група получавала капсули с чаения екстракт, а другата – с плацебо.

Крайното изследване установило, че в чаената група е било постигнато намаляване на мастната тъкан в тялото средно за всеки участник с 1.6%. Този резултат бил значително по-добър от показателите в плацебо-групата. Така хипотезата за отслабващото въздействие на зеления чай била доказана – но с уговорката, че ефект има при седем чая дневно.

Всъщност има и по-приятен начин от наливането с чайове: достатъчно е да се гълтат капсули с концентрат от вълшебната напитка. Зеленият чай има и още полезни въздействия. Доброволците от чаената група например подобрили спортните си показатели за четири седмици с 10.9%. Те правели с по 2.4 километра по-дълъг пробег на велосипед, отколкото в началото. Авторите на изследването са убедени в положителните изводи, но в същото време са категорични, че те трябва да бъдат доказани и при значително по-голям състав от доброволци за нови експерименти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *