Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зеленият чай спасява от рак на устната кухина

Компонент от зеления чай е в състояние да убие раковите клетки в устната кухина, без да навреди на здравите клетки.

teeАнтиоксидантът епигалокатехин-3 галат (EGCG) има потенциал на антираков агент, информират от meddaily.ru. За този тип действие на зеления чай се знае от по-стари изследвания, но до момента те не са били обяснени. Учени от Държавния университет в Пенсилвания разкриха, че EGCG включва в раковите клетки процес, причиняващ тяхната гибел.

Хипотезата е, че това се случва след като EGCG причинят образуването на активни кислородни форми в злокачествените клетки. Засегнати от този процес са митохондриите на клетките – органели, отговорни за клетъчната енергия. Засегнатите митохондрии на раковите клетки се увреждат от активния кислород и започват да произвеждат още по-активни форми на кислорода. Това води до отслабване на защитните сили на раковите клетки. Накратко – раковата клетка изключва защитния си механизъм в момента, когато EGCG й причини окислителен стрес. В обикновените, здрави клетки EGCG не предизвиква подобни промени. Напротив – там може по-скоро да се говори за активиране на защитните сили.

За качествата на зеления чай като продукт се говори не от вчера. Изследвани са и други негови въздействия, както и в частност способността му успешно да участва в комплексни програми за антиракова профилактика. Проучването в дълбочина за ролята на зеления чай при лечението на рак на устната кухина е още една стъпка в опознаването на силата му.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *