ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

В зеления чай е спасението от рак!

Зеленият чай може да бъде използван от учените за създаването на нови лекарства срещу рака. До този извод достигнаха учени от Националния институт по биоинженеринг и нанотехнологии в Сингапур.

green_tea_image_title_kayomСингапурските учени са разкрили, че силата на зеления чай е в компонента епигалокатехин галат. Това вещество притежава по природа антиканцерогенно действие, поясняват от medikforum.ru. В съчетание с антираковия протеин херцептин EGCG веществото проявява удивителна сила да се справя със злокачествените тумори.

Откритието на сингапурските учени е много важен момент в разработването на нови медикаменти срещу рака. Херцептинът EGCG се счита за главен ингредиент в зеления чай, с който се свързват полезните ефекти на напитката. Зеленият чай, както е известно, съдържа химическите вещества катехини и най-значим компонент сред тях се оказва епигалокатехин галатът.

При лечението на рак особено значение имат т.н. транспортери – веществата, които пренасят лекарствените компоненти до клетките. Важно е какви са размерите на въпросните транспортери,тъй като в големи количества те могат да имат токсичен ефект. Възможно е в такава ситуация метаболизмът да се влоши и самите транспортери да загинат. Ситуацията се променя, ако транспортерите също както лекарствата имат терапевтичен ефект. Опитите с комбинирано въздействие, в което участва херцептинът, дава обнадеждаващи резултати. Този продукт от зеления чай проявява фина селективност по отношение на раковите клетки, способност да потиска растежа им и да гарантира висока жизнеспособност.

Всички тези твърдения са доказани експериментално чрез опити с лабораторни мишки. Компонентите на зеления чай гарантират благоприятната среда, в която да се прояви лечебното въздействие на антираковите медикаменти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *