Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За какво се използва вана със сол?

Ваната с натриев хлорид, познат още като обикновена готварска сол, се използва широко.

vana solСред основните заболявания, при които се използва това лечение са артрит, изкълчване на ставите, последици от травми, заболявания на половите органи на жените, холецистит, затлъстяване и др

Главната особеност на такива бани е формирането на така нареченото „солено наметало“: в процеса на вземането на солена баня по кожата се натрупват солни частици. Това покритие допълнително стимулира рецепторите и нервните окончания, като по този начин спомагат за разширяване на кръвоносните съдове и стимулират кръвообращението.

Приливът на топлината към кожата и мускулите по време на солната баня настъпва 1,5 пъти по-интензивно, отколкото по време на баня без добавка на соли (билки, ароматни масла и т.н.).

Солна баня трябва да се прави 3-4 пъти седмично с продължителност 10-20 минути. Лечението започва с нормална температура на водата, в която се поставя неголямо количество сол, за да не бъде много концентриран разтворът, т.е. около 10-20 грама сол на литър вода. Постепенно с всеки изминал ден се преминава към по-гореща вода с по-висока концентрация на сол в нея, 40-80 г/л. Трябва да достигнете до температура на водата максимум 37 градуса.

Процедурите, които правите със солена вода могат да бъдат полезни, ако искате да намалите теглото си. Това е така, тъй като при тях се подобрява метаболизма на организма ни.

Внимание! Ако имате сърдечни проблеми, трябва да се консултирате с лекар преди да предприемате тези процедури, тъй като тази вана изтощава организма.

И запомнете! Водата е лечение за всички болести! Вие не сте болни, вие просто сте жадни! Организмът ви жадува, тялото ви жадува – давайте му повече вода!

 

Водата ви дава здраве!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *